Povežite se s nama

Sport

NK Varaždin krenuo s pripremama, utakmice se na stadionu Varteksa od 15. ožujka neće igrati

Objavljeno:

- dana

Varaždinski trećeligaš

Nogometaši Varaždina danas u započeli s pripremama za proljetni dio sezone u 3. HNL Istok.

Na ruku Varaždincima ne ide hladno i snježno vrijeme pa će dio treninga odraditi u TTS-u. Od prinova za drugi dio sezone stigli su Gordan Golik i Karlo Šimek (Međimurje) i Dinko Gavranović (Bjelovar), dok će se pripremama priključiti i Ivan Antolek (Ayia Napa). Otišli su Ivan Režić i Stjepan Oštrek (Međimurje), Filip Srpak, Karlo Marić (Jalžabet) i Josip Golubar (Lučko).

– Vjerujem u svoje igrače i bit ćemo spremni za ostvarenje cilja – ulazak u 2. HNL – rekao je Miljenko Mumlek, koji je od drugog dijela sezone i službeno na klupi varaždinskog trećeligaša.

S njim se složio i kapetan Nikola Šafarić, koji je jedva dočekao početak priprema.

– Nismo navikli na tako dugu pauzu. Jedva čekamo početak drugog dijela sezone – istaknuo je Nikola Šafarić.

Stadion zatvoren

Naime, proljetni dio sezone počinje 4. ožujka, no s obzirom na to da će se Stadion Varteksa uređivati za Europsko prvenstvo U-17 i finale Hrvatskog nogometnog kupa, od 15. ožujka će biti zatvoren, odnosno na njemu se neće igrati utakmice. Radit će se na uređenju travnjaka, navodnjavanju terena, a uređivat će se i glavna tribina.

Varaždinski trećeligaš, koji je trenutno u 3. HNL Istok, domaće utakmice igrat će na Stadionu Sloboda.

– To će biti mali hendikep jer nas mnogo ljudi prati, no nadam se da će na doći bodriti na nekoliko kilometara dalje– zaključio je Šafarić.

Inače, Varaždinci će prvu pripremnu utakmicu odigrati 1. veljače protiv drugoligaša Sesveta. Kasnije će odigrati utakmice protiv mađarskih klubova Kozármislenyja i Kaposvara, trećeligaša Maksimira i drugoligaša Zagreba.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje