Povežite se s nama

Sport

Varaždinka Petra Petek obranila naslov prvakinje na stolnoteniskom međunarodnom Zagreb Openu

Objavljeno:

- dana

Puni hrvatski trijumf u seniorskoj konkurenciji ostvaren je na 10. stolnoteniskom međunarodnom Zagreb Openu.

Titulu za 2021. godinu osvojili su Zadranin Andrej Gaćina i Varaždinka Petra Petek, kojima su trofeje uručili direktor HEP-a Robert Krklec i direktor HSTS-a Renato Čengić.

Varaždinka Petek je drugu godinu uzastopce pobjednica na međunarodnom hrvatskom turniru. Na putu do finala Petek je svladala Martu Vukelić 3:1 (8, -5, 4, 6), Ivanu Tubikanec 3:1 (9, 5, -7, 8), u polufinalu Čehinju Gabrielu Stepanovu 3-0 (10, 6, 9) i za kraj Han Xue Vukelju s 3:2 (-9, -5, 7, 10, 8).

Han Vukelja je do završnice pobijedila tri suparnice ne dopustivši im ni jedan set, pa su redom ‘padale’ Nikita Petrovova iz Češke 3:0 (5, 6, 3), Dora Ćosić 3:0 (10, 1, 5), te u polufinalu Ivana Malobabić 3:0 (9, 6, 7).

Počela je Han dobro i u finalu, povela 2:0 u setovima, da bi potom Varaždinka odigrala sjajna tri uzastopna seta za novo slavlje.

– Ponosna sam ja, ali i mislim da i cijeli STK Varaždin može biti ponosan – rekla je Petra Petek te dodala:

– Obraniti naslov u pandemijskoj godini nije malena stvar. Turnira nije bilo, igrali smo samo ligu. Meni je zadnji turnir bio baš prošli Zagreb Open u listopadu 2020. Osobno sam se samo nadala malo jačem turniru i s više jačih suparnica, ali očito je pandemija učinila svoje, ostavila traga. No, obranila sam naslov i ponosna sam. Prošle sam godine igrala protiv Han u četvrtfinalu i sada mi je bilo puno teže. Ušla sam malo nervoznije, ona je povela 2:0 i iskreno nisam očekivala da ću to moći “izvući”. Ipak, promijenila sam taktiku, čekala da ona postane nervoznija, što se i dogodilo – zaključila je Varaždinka.

Kod muškaraca u finalu smo gledali dvoboj prvog i drugog nositelja, Tomislava Pucara i Andreja Gaćine, dvojice najboljih hrvatskih stolnotenisača i olimpijaca za Igre u Tokiju. Andrej Gaćina je na putu do trofeja svladao Doriana Kuzmića 3:0 (1, 2, 6), Belgijce Floriana Cnuddea 3:0 (4, 4, 4) i Florenta Lambieta 3:0 (5, 2, 4), a na kraju je u finalu s 3:1 (4, -5, 9, 5) svladao i Pucara. Jedini mu je Pucar ‘otkinuo’ set na cijelom turniru.

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Nastavite čitati

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje