Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Svečana sjednica OV-a Mala Subotica: Pečat Općine Udruzi “Sport za sve”!

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, prvoga dana srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Male Subotice.

Sjednica je održana u sklopu proslave općinskih dana u skladu s epidemiološkim mjerama – broj gostiju bio je, naime, ograničen. Mala Subotica svoj Dan Općine inače obilježava 2. srpnja te je povezan s posvetom Župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije.

Konferansu je vodila Mirjana Švenda, a za govornicom su se našli općinski načelnik Valentino Škvorc te predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić. Općinsko vodstvo osvrnulo se na rad u prijašnjih godinu dana i projekte koji su ostvareni, odnosno koji se još uvijek provode.

Osim načelnika obližnjih općina, sjednici su prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, koji su se prisutnima također obratili s nekoliko riječi.

Na sjednici su dodijeljena i najviša javna općinska priznanja za prošlu godinu. Pečat Općine Mala Subotica dodijeljen je Udruzi sportske rekreacije “Sport za sve” uz 25 godina uspješnog rada te značajan doprinos društvenom životu zajednice.

Zahvalnice Općine Mala Subotica dobili su Sara Novak i Lovro Farkaš za iznimne sportske rezultate i doprinos sportskom životu zajednice, cvjećarnica “Ruža” i frizerski salon “Biserka” iz Male Subotice za 30 godina aktivnog poslovanja, kao i Aberr d.o.o. iz Male Subotice te Metal Hatlak iz Palovca za 10 godina aktivnog poslovanja.

Povodom općinskih dana u nedjelju, 4. srpnja, organizira se i svečani mimohod od zgrade Općine do Župne crkve. Mimohod počinje u 10, dok je misno slavlje u crkvi planirano za 11 sati.

Podsjećamo i na 4. općinsku atletsku utrku koja će 10. srpnja kod OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici (Glavna 55) otpočeti u 18.30. Zainteresirani će moći birati između dviju duljina staza: 3,4 i 7,3 km.

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje