Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Impresivan skup HDZ-a u Areni Varaždin: “Spremni smo za tri uzastopne izborne pobjede!“

FOTO : Ivan Agnezovic

Objavljeno:

- dana

U prepunoj sportskoj dvorani Arena Varaždin danas je svečano obilježena 34. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji.

Na obljetnikom slavlju okupilo se više od 1000 članova Hrvatske demokratske zajednice, a svojim dolaskom svečanost je uveličao predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Dodajmo da je među gostima i uzvanicima bila i potpredsjednica Europske komisije zadužena za demografiju i demokraciju te voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

U nastavku pogledajte kakva je bila atmosfera na rođendanu stranke koja je nastala u najizazovnijim i najtežim vremenima hrvatske povijesti, u vremenu stvaranja neovisne i slobodne Hrvatske i pred samu velikosrpsku agresiju:

Foto i video

FOTO Uoči Dana planeta Zemlje održana Zelena čistka u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a uoči Dana planeta Zemlje, održana je eko-akcija Zelena čistka.

Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad te time istaknuti važnost odgovornog postupanja s otpadom i utjecati na svijest djece i građana jer je briga o okolišu dnevni zadatak svakog pojedinca.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Zelenoj čistki organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec priključio se i načelnik Mario Klapša. Neodgovorno odbačen otpad kojeg su mladi aktivisti pronašli u prirodi na nekoliko lokacija zbrinut je u Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec kojega su učenici sa svojim voditeljima uz pomoć djelatnika Reciklažnog dvorišta i razvrstali.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec koje je sagrađeno i pušteno u rad 2022. godine građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Varaždinu se sajmuje, pleše i pjeva pa je grad prepun šetača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Gospodarski sajam Varaždin, uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudi cjelodnevni zabavno glazbeni program na velikoj otvorenoj pozornici. 

Brojna događanja i lijepo prijepodne stoga su izmamili u šetnju brojne građane. To ne čudi jer nam poslije podne stiže nova promjena vremena.

Kakva je bila atmosfera na ulicama i trgovima pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje