Povežite se s nama

Sport

U NK Bednja Beletinec nevjerojatna sinergija trenera, Uprave, igrača i navijača

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Bednje drugu godinu zaredom osvojili su naslov u 4. HNL Čakovec – Varaždin. Ove sezone titulu su osvojili uvjerljivo, s čak 14 bodova više od svoga prvog pratitelja, drugoplasiranog Međimurca.

– Iskreno, nisam se nadao da ćemo tako uvjerljivo stići do naslova. Gdje god smo igrali u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, protivnici su nam nakon utakmice čestitali i isticali da smo razina iznad 4. HNL – rekao je Saša Paska, trener Bednje.

Dugovječnost

Paska je već sedmu godinu trener seniorske momčadi iz Beletinca i jedan je od najdugovječnijih trenera u nekom niželigaškom nogometnom klubu.

– Kad sam stigao, momčad je igrala 1. županijsku ligu i bila je u sredini ljestvice. Iz godine u godinu napravili smo pomake. Napravili smo jednu nevjerojatnu sinergiju trenera, navijača, Uprave i igrača, a sve smo radili planirano. Ništa nije došlo preko noći – govori nam Paska.

On je s Beletinčanima u sedam godina četiri puta igrao finale Županijskoga kupa, a dva puta su osvojili Kup. Posljednji su naslov osvojili upravo ove sezone, kad su usred Ludbrega pobijedili trećeligaša Podravinu 1:0.

– U posljednjih pet kola ostali smo bez četvorice igrača koji su nam se ozlijedili, a kapetan Antonio Žugec otišao je raditi u Austriju. Bili smo praktički bez pola ekipa i u takvom sastavu uspjeli smo osvojiti Kup. To je zbilja fantastično – naglašava Paska, čija je ekipa sastavljena većinom od domaćih igrača.

– Mi smo konstanta u nižim ligama Varaždinske županije. Nismo plesali samo jedno ljeto, iako su nam mnogi predviđali da će tako biti. Stvorili smo kostur ekipe od domaćih mladih igrača, ne samo iz Beletinca nego i iz susjednih mjesta. Imamo dva do tri igrača sa strane, koji rade razliku. Znači, savršen smo spoj mladosti i iskustva – objašnjava trener Bednje, koji je s istom ekipom dva puta prošao u šesnaestinu finala Hrvatskoga kupa.

Bez uvjeta

Uvjete za 3. HNL Beletinčani nemaju, odnosno nemaju četiri mlađe uzrasne kategorije.

– Mi smo malo mjesto i možemo skupiti mladih nogometaša za jedva dvije uzrasne kategorije. No, tu smo gdje smo. I dalje ćemo se natjecati u 4. HNL. Cilj je ponovno naslov te proći pretkolo Hrvatskoga nogometnoga kupa i ući u šesnaestinu finala – zaključio je Paska.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje