Povežite se s nama

Sport

Zoran Jeftić novi je trener Koke: “Postavio sam si visoke ciljeve”

Objavljeno:

- dana

Ženski rukometni klub Koka s pripremama za novu sezonu u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi počinje 2. kolovoza.

U pripreme varaždinske rukometašice kreću s novim trenerom Zoranom Jeftićem, koji je na klupi zamijenio Vladimira Canjugu.

Popularni Cajo čak je šest sezona vodio Kokice i s njima osvojio dva treća, dva četvrta i dva peta mjesta.

Stepenica više

– Ovo je sigurno novi izazov u mojoj trenerskoj karijeri. Ipak stepenica više jer Koka je stabilan, vrlo dobro posložen ženski rukometni prvoligaš. Riječ je o klubu bogate tradicije, koji je posljednjih godina u samom vrhu hrvatskoga ženskog rukometa – rekao je Zoran Jeftić, koji je trenersku karijeru započeo u Gradskom rukometnom Varaždin 1930, gdje je bio trener-igrač, a posljednji angažman imao je u Čakovcu. S Čakovčanima je u prošloj sezoni stigao do 11. mjesta u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever.

– U Čakovcu su me odlično prihvatili. Imao sam odlične odnose s igračima, a na kraju smo završili u sredini ljestvice. Sezona je bila specifična zbog pandemije koronavirusa, pa smo u krizu upali kad zbog izolacija i zaraze nismo mogli normalno trenirati. Na kraju je Uprava bila zadovoljna rezultatom i lijepo smo se razišli – dodao je Jeftić, koji je u svojoj igračkoj karijeri branio boje Varteks Di Caprija, Medveščaka, Vidovca, Varaždina 1930, Čakovca, slovenskog Ptuja te španjolskih drugoligaša Edence i Las Palmasa.

Još bolji

Ekipu Koke dobro poznaje i ističe da će težiti još boljim rezultatima nego što ih je ostvarivao Canjuga.

– Pratim varaždinski ženski i muški rukomet. Ono na čemu ću inzistirati je čvrsta obrana i brza tranzicija. To je moderan rukomet kakav se igra danas. Naravno, sve će ovisiti kakvu ću ekipu imati, no postavio sam si visoke ciljeve, a to je biti do Podravke i Lokomotive, i tomu ću težiti – zaključio je Jeftić.

Vladimir Canjuga novi trener Čakovca

Ivančanin Vladimir Canjuga novi je trener Muškoga rukometnoga kluba Čakovec. Vijest je objavljena na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 7. srpnja. Trener s izrazito uspješnom karijerom spreman je voditi čakovečku ekipu prema Premier ligi. Canjuga je rekao da se jedno vrijeme planirao odmoriti od rukometa, nakon Koke, ali stigao je poziv iz MRK-a Čakovec. Dodao je da pripreme počinju 2. kolovoza.

– Moj uvjet prije dolaska bio je samo jedan. Želim da sve sile Međimurja upregnu da se MRK Čakovec sljedeće sezone plasira u Premijer ligu. Dvije najjače momčadi su otišle u ligu više, a sada nam se pruža prilika budući da prvak odlazi izravno u Premijer ligu, dok drugoplasirani igra kvalifikacije – rekao je Canjuga. (it)

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje