Povežite se s nama

Sport

Mario Carević: Očistili smo negativnu energiju koja se nakupila kod nekih igrača

Objavljeno:

- dana

Momčad Varaždina iz Sv. Martina na Muri vratila se u Varaždin.

Varaždinci su u Međimurju odigrali dvije pripremne utakmice. U srijedu, 14. srpnja, pobijedili su drugoligaša Dubravu s 4:0, da bi u subotu, 17. srpnja, svladali Inter iz Zaprešića s 3:2.

– Naravno da je važno da pobjeđujemo zbog stvaranja pobjedničkog mentaliteta, no ima nekih stvari koje moramo popraviti. Na tome radimo. Drago mi je jer smo očistili negativnu energiju koja se nakupila kod nekih igrača – rekao je Mario Carević, trener Varaždina.

Što se igračkog kadra tiče, bilo je vrlo prometno u Zagrebačkoj 94. Na posudbu iz Hajduka stigli su Michele Šego i Karlo Sentić, a iz Osijeka je stigao lijevi bek Filip Mekić. U redove NK Varaždin došli su i Mateo Topić iz Sesveta te Stjepan Igrec iz Međimurja.

Zanimljivo je da se u redove Varaždina vratio Dejan Glavica, koji je prošlu sezonu proveo u trećeligašu Poletu iz Sv. Martina na Muri.

– Zadovoljan sam igračima koji su pristigli. Pokazali se kao pojačanja. Manje-više smo popunjeni na svim pozicijama, potreban nam jedino desni bek jer su otišli Novoselec i Memija – rekao nam je Mario Carević, trener Varaždina.

Na izlaznim vratima Kluba su nogometaš iz Venezuele Andris Herrera i Japanac Itsuki Urata, a osim Jorgea Obregona (Rijeka) i Vinka Petkovića (Hrvatski dragovoljac), otišli su Kerim Memija i Ivan Novoselec (Koper). Od važnijih igrača od prošle sezone ozlijeđeni su Jorgo Pellumbi i Ivan Posavec.

U Klubu su ostali Igor Postonjski, Marko Stolnik, Maks Juraj Čelić, Agon Elezi, Leonard Vuk, Matija Kolarić, Oliver Zelenika, Demir Peco, Matej Senić i Jurica Grgec. Od mladih snaga tu su Noa Vugrinec, Luka Mezga, Karlo Lusavec, Luka Šteko, Leon Belcar, Fran Cerovčec, Matija Kanceljak i Hrvoje Crnčec.

– Što se tiče mladih igrača, neki će biti vraćeni u juniore, neki će na posudbe, a neki će biti priključeni seniorima i koristit ćemo ih u sezoni. Naravno, s mladim igračima moramo biti strpljivi jer će oscilirati – zaključio je Carević.

Nogometašima Varaždina u nedjelju, 25. srpnja, slijedi pripremni susret protiv Slaven Belupa, a u subotu, 31. srpnja, igraju protiv još jednog prvoligaša, Lokomotive. 

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje