Povežite se s nama

Crna kronika

Umjesto radnicima, Paripović sebi isplatio 7 milijuna kuna za prijevoz i terenski rad?

Objavljeno:

- dana

NOVE OPTUŽBE PROTIV VLASNIKA I DIREKTORA METEOR-GRUPE

Za nova kaznena djela varaždinska policija sumnjiči Duška Paripovića (52), vlasnika i direktora Meteor-grupe, kojeg je bio priveden sredinom rujna zbog sumnje za kaznena djela u gospodarskom poslovanju “teška” više od 40 milijuna kuna.

Sada ga terete za malverzacije od 13,7 milijuna kuna, pri čemu je, sumnja policija, 4,5 milijuna kuna “isparilo” kada je Meteor-grupa gradila stanove po programu POS-a.

Paripović je u rujnu 2008. godine, navedeno je u izvješću, sklopio ugovor o zajedničkom poduhvatu i poslovnoj suradnji između njegove i još tri tvrtke iz Varaždina nakon javnog nadmetanja koje je raspisala jedinica lokalne samouprave za poslove projektiranja izgradnje stanova po programu subvencionirane stanogradnje.

Malverzacije pri gradnji POS stanova u Hraščici?

Službenih informacija nema, no sve upućuje da se radi o POS stanovima u Hraščici, čija je izgradnja počela u svibnju 2009. godine, a u koje su prvi stanari zbog kašnjenja radova i raznih problema uselili tek u veljači ove godine.

– Kao odgovorna osoba trgovačkog društva 52-godišnjak je pri izvođenju radova postupao na način da je za navedena tri trgovačka društva partnera ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 4,5 milijuna kuna – navedeno je u policijskom izvješću, u kojem se ne navodi na koji način je ostvarena protupravna imovinska korist.

To nije sve. Paripovića terete i da je u šest godina, od 2006. do ove godine sebi isplatio 7,2 milijuna kuna za troškove prijevoza, službenih putovanja i terenskog dodatka, za što ne postoji vjerodostojna dokumentacija.

– Ta sredstva nisu namjenski utrošena, u korist zaposlenika poduzeća koji su ostvarili prijevoz, službena putovanja, odnosno terenski dodatak – navodi policija.

Dizao novac pa to prikazivao kao pozajmicu

52-godišnjaka sumnjiče i da je u istom razdoblju u više navrata na blagajni trgovačkog društva podizao iznose po osnovu putnih troškova i službenih putovanja koji su knjigovodstveno prikazani kao porezno priznati trošak društva te ponovno uplaćivao navedeni novac na račun društva, iskazujući te uplate kao vlastite pozajmice društvu.

– Na taj je način stvarao novo potraživanje trgovačkog društva prema njemu kao fizičkoj osobi. Na opisane je načine ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 2.000.000 kuna – pojašnjavaju u policiji.

Protiv Paripovića će Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće kao dopunu već postojeće kaznene prijave za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Ukrali mnogo alkohola i cigarete pa krenuli u provod na Praznik rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27, 25, 24, 23, 21 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Oni su, kako se sumnja, 1. svibnja, u Cestici, provalili u jednu trgovinu te otuđili veću količinu alkoholnog pića i cigarete. Protiv istih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u utorak, 14. svibnja ove godine, nešto prije 17 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, tijekom kraćeg razgovora zatražili su novac od oštećenog 18-godišnjaka. Nakon što je iz odjeće izvadio novčanik osumnjičeni su fizički nasrnuli na 18-godišnjaka te mu pritom iz novčanika ukrali 500 eura. Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen, javila je međimurska policija.

Protiv 28-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje