Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Veliki Bukovec pomaže mladim obiteljima u rekonstrukciji stambenog prostora

Objavljeno:

- dana

Izvještaj o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine bio je na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec, koja je održana u utorak, 7. rujna.

U prvoj polovici 2021. godine prihodi su bili 3,6 milijuna kuna, a rashodi 2,6 milijuna te je ostvaren višak od milijun kuna, koji će se utrošiti za podmirenje tekućih izdataka proračuna Općine Veliki Bukovec u 2021. godinu.

Članovi Općinskog vijeća Velikog Bukovca prihvatili su i izvješće o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Veliki Bukovec za 2020. godinu. Među ostalim, u izvješću je navedeno da je završen projekt modernizacije centra naselja u Velikom Bukovcu, dok su projekti izgradnje rotora na raskrižju Dravske ulice i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu, rekonstrukcije raskrižja Dravske ulice i Ulice Franje Sovića u Velikom Bukovcu, izgradnje rotora na raskrižju ŽC 2076 i LC 25100 u Dubovici te rekonstrukcije mosta preko rijeke Plitvice u naselju Dubovica u planu nabave za 2021. godinu.

Prihvaćene su i izmjene i dopune Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu. Njime je predviđena financijska pomoć, odnosno subvencija u svrhu poboljšanja kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog prostora stambenog objekata na području Općine Veliki Bukovec, a podrazumijevaju dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg stambenog objekta odnosno izvedbu građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini u svrhu njezine obnove. Bitan preduvjet korištenja ove mjere je da je stambeni prostor podnositelja zahtjeva koji se rekonstruira i/ili adaptira prvi i jedini stambeni prostor čiji je podnositelj zahtjeva vlasnik/suvlasnik, te da je jedan od bračnih drugova mlađi od 40 godina života.

– Podnositelj zahtjeva koji ulaže u rekonstrukciju i/ili adaptaciju objekta na području Općine Veliki Bukovec može ostvariti pomoć za dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i/ili adaptaciju postojećeg stambenog objekta u 2021. godini na ime subvencije cijene materijala i radova na rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i nadogradnji i sanaciji stambenog prostora, te ostalim radovima u smislu poboljšanja kvalitete stanovanja. Temeljem ove mjere subvencija se može ostvariti do iznosa 50 % ukupne vrijednosti radova, a maksimalno do iznosa 8.000 kuna za nabavljeni materijal odnosno izvedene radove – pojasnio je načelnik Franjo Vrbanić.

Korisnik Programa koji je vlasnik kupljene nekretnine ili suvlasnik sa svojim bračnim drugom ne smije iz svog vlasništva otuđiti, prodati ili darovati kupljenu nekretninu za čiju je kupovinu primio financijsku pomoć odnosno subvenciju u roku od 5 godina od dana zaključenja Ugovora za dodjelu financijske pomoći/subvencije.

Život i društvo

Evo kako hitne službe reagiraju u slučaju pada trupaca na djelatnika pilane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe u pilani Golub u Varaždinu održana je 29. travnja zajednička vježba svih žurnih službi Varaždinske županije pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“.

Uz djelatnike Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, sudjelovali su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, odnosno 40-ak pripadnika žurnih službi.

Izniman stupanj spremnosti i odgovornosti žurnih službi pohvalila je zamjenica župana, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Pohvaljujem organizatore, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, koji već dugi niz godinama organizira ovakve zajedničke vježbe svih žurnih službi na terenu u različitim situacijama. Svrha tih vježbi je pokazati višu razinu spremnosti, odnosno da se naše žurne službe u određenom trenutku, u određenoj situaciji, mogu nositi sa svim izazovima. Pohvaljujem timski rad žurnih službi, njihovu uvježbanost i koordiniranost što pokazuju ne samo kroz ovakve vježbe, već i kroz svoj svakodnevni rad, te naši građani, uz njih, zaista mogu biti sigurni – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec podsjetio je kako je ovo 10. jubilarna zajednička vježba žurnih službi.

– Još nam preostaje vježba spašavanja iz ruševina, čime bismo zaokružili jedan ciklus vježbi koji je osnovni u spašavanju u velikim nesrećama – rekao je ravnatelj Smoljanec.

– Scenarij vježbe obuhvatio je nekontrolirani pad trupaca čime je došlo do ozljeđivanja djelatnika pilane. Uslijedilo je pozivanje žurnih službi, njihov dolazak na teren i zbrinjavanje unesrećenih, čime je predstavljena jedna sinergija svih žurnih službi na području Varaždina i šire – pojasnio je pomoćnik zapovjednika za operativu JVP Grada Varaždina Mario Rogina.

A da su ovakve vježbe itekako važne potvrdio je i voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave varaždinske Matko Murić.

– Takve vježbe su jako pozitivne jer je koordinacija žurnih službi izuzetno bitna na terenu, kako bi se na samom mjestu događaja poduzele sve radnje koje su važne da se što prije zbrinu ozlijeđene osobe, osigura mjesto događaja i poduzmu sve hitne radnje koje će utvrditi činjenice i nastanak samog događaja – izjavio je Matko Murić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Netko je u Vinici osvojio 80.000 eura, nakon što je uplatio samo 10.40 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U 120. kolu igre Sve ili Ništa Hrvatske lutrije 29. travnja izvučeni su brojevi 1, 3, 5, 8, 9, 11, 12, 14, 16, 17,19 koji su igraču iz Vinice donijeli dobitak 11 u iznosu od 80.000 eura.

Igrač je odigrao pretplatu od 8 kola i u izvlačenju 120. kola pogodio svih 11 izvučenih brojeva te je za uplaćenih 10.40 eura dobio 80.000 eura, objavila je Hrvatska lutrija.

Dobitni listić je uplaćen kod poslovnog partnera Tisak, na adresi Vinička 8, Vinica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje