Povežite se s nama

Zabava & Stil

Besplatne radionice za djecu: “Čaj s groficom” svaku nedjelju u Dvoru Trakošćan

Objavljeno:

- dana

U doba kada su gospoda ustajala prilikom ulaska dama u prostoriju, kada se svijetle boje i cvjetni uzorci nisu nosili zimi, a svaki je pokret ruku ili lepeze imao svoje značenje, Trakošćanom su vladale krinoline, čipka, salonske cipelice, tročetvrtinski takt i ilirske budnice.

Kultura življenja kroz kostimirano-edukativni program u trajanju do 60 minuta približit će djeci bonton, ples i običaje polovice 19. stoljeća.

Svi su pozvani na “Čaj s groficom” svaku nedjelju od 12. rujna do 31. listopada u 15 sati u dvorišnoj galeriji dvora Trakošćan.

Program je prilagođen predškolskom i osnovno školskom uzrastu, uz pratnju jednog roditelja i besplatan je za sve sudionike.

Princeze, dame, grofice i grofovi, gospoda i kavaliri, dobrodošli na Čaj s groficom u dvor Trakošćan.

Organizatori su Umjetnički studio Respect, Udruga Plemićka mladež i Cro-Eco centar. Pokrovitelji su TZ Varaždinske županije i Dvor Trakošćan.

Zabava & Stil

Veliki navijač Vatrenih Kristijan Detić iz Črešnjeva pješice krenuo prema Berlinu: već je stigao u Austriju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kristijan Detić, rođen u Jalkovcu u subotu, 25. svibnja točno u podne krenuo je pješice iz Črešnjeva prema Berlinu.

On je član kluba navijača hrvatske reprezentacije Croatian Fans Embassy CFE – Mi Hrvati, te je na taj način odlučio dati podršku reprezentaciji, izborniku Daliću, kapetanu Modriću i stručnom stožeru.

Pješice će proći 1050 kilometara, a cilj mu je 15. lipnja stići u Berlin na mjesto okupljanja na dan prve utakmice naših u Berlinu pa zajedno sa ekipom krenuti put stadiona i gromoglasno podržati voljenu nam reprezentaciju.

Avantura života trajat će tri tjedna, a svaki dan planira prijeći 40 do 50 km. Pješačit će po danu, a odmarati po noći u šatoru, dok nakon tri dana planira odmor.

Putovat će kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku.

– Molimo sve Hrvate koji su u blizini njegove rute neka mu se jave ako nešto zatreba – ističu na stranici CFE – Mi Hrvati.

Inače, Kristijan je već prvi dan stigao u Sloveniju, odnosno Ptuj, a danas je stigao u Austriju, odnosno Spielfild.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Pume vas pozivaju na snimanje spota navijačke pjesme Dražena Popijača Pupija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma” pozivaju sve na snimanje video spota navijačke pjesme, autora glazbe i teksta hrvatskog branitelja Dražena Popijača Pupija, za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj.

Pjesma “Jedna je jedina” nastala je u organizaciji Dražena Popijača Pupija uz pomoć Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“, ali i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Varaždinske županije.

– Na snimanje spota pozvani su svi, ne samo hrvatski branitelji već svi žitelji, žene, djeca i svi ljubitelji sporta i hrvatske reprezentacije. Poželjno je da dođete na snimanje u obilježjima hrvatske nogometne reprezentacije (navijačke majice, kape, šalovi, rekviziti i sl.) te molimo da ponesete što više hrvatskih zastava kao simbol podrške našoj reprezentaciji. Navijačka pjesma slavit će zajedništvo, hrabrost i ljubav prema sportu i prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji – ističe Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma”.

Snimanje video spota održat će se u ponedjeljak, 27. svibnja na stadionu Varteksa. Okupljanje je predviđenu u 16:50, a snimanje će početi u 17 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje