Povežite se s nama

Nekategorizirano

Na radost svih vinogradara i berača: u subotu i nedjelju oblačno, no bez oborina

Arhiva RT - ilustracija

Objavljeno:

- dana

U središnjoj će Hrvatskoj ove subote prevladavati promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima te uglavnom bez oborina, na radost brojnih vinogradara i berača jer su diljem županije u tijeku berbe grožđa.  

Ujutro je mjestimice moguća magla, a vjetar će biti većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka u Varaždinu i Čakovcu kretat će se od 21 do 24 °C.

I u nedjelju ne bi trebalo biti kiše na sjeveru Hrvatske, a najviša dnevna temperatura zraka iznosit će 19 °C.

– S odmicanjem frontalnog poremećaja od naših krajeva, biometeorološke prilike će biti povoljnije u odnosu na prethodni dan. Iako će zahladiti, u unutrašnjosti zemlje će prevladavati ugodan, a uz obalu topli osjet ugode. Uz djelomice sunčano i pretežno suho vrijeme, boravak na otvorenom može doprinijeti dobrom raspoloženju i jačanju imuniteta – stoji u opisu biometeorološke prognoze.

U idućem tjednu očekuje se pad temperature. Bit će svježije, s time da je već za ponedjeljak najavljena kiša.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

Na 21. Olimpijskom festivalu varaždinskih dječjih vrtića sudjelovat će 500 mališana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, organizira 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Cilj programa je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Manifestacija je to koja svake godine okuplja 500-tinjak varaždinskih predškolaca koji u olimpijskom tjednu pokazuju svoja znanja i vještine iz sporta i likovne umjetnosti, a koordinatorica projekta je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

– Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti tjelesne aktivnosti. Studije pokazuju da većina djece predškolske dobi, koja se bave sportom i tjelesno su aktivna u djetinjstvu, sadrže te pozitivne zdravstvene navike i u odrasloj dobi. Sport također ima pozitivan utjecaj i na razvoj djetetove osobnosti, djeca koja se od rane dobi bave sportskom aktivnošću, već u toj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu. Bavljenjem sportom djeca se emocionalno razvijaju, što im olakšava i sam proces socijalizacije – rekla je Anica Sitar.

Na sastanku održanom povodom organizacije 21. OFDVGV svoje sudjelovanje potvrdili su dječji vrtići: DV Bajka, DV Čira-čara, DV Panda, DV Pinokio, DV Sveta Uršula, DV Zečić, DV Zeko, DV Varaždin – objekti Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Kućan, Trakošćanska.

Kroz pet dana festivala, sudjelovat će 500 mališana u pratnji 150 odgojiteljica i odgojitelja.

Ovogodišnji olimpijski tjedan počinje u ponedjeljak, 20. svibnja, likovnom radionicom u 10 sati u Sportskoj dvorani u Graberju, nastavlja se biciklističkim poligonom, zatim slijede teniski višeboj i natjecanje u plivanju, a završava velikim finalom u petak, 24. svibnja, na Sportskom centru „Sloboda“ od 16 sati, gdje će se mališani iz 15 gradskih dječjih vrtića natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama: trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice, skok u dalj.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuje svim ravnateljicama dječjih vrtića, odgajateljicama i odgojiteljima te partnerima: Gradski bazeni Varaždin, Postaja prometne policije Varaždin, Hrvatski autoklub Varaždin, Teniski klub Varteks, Nogometni klub Varaždin, Županijski zbor nogometnih sudaca Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje