Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Međimurke i Međimurce u Kotoribi Psihomodo pop naveo na ples!

Općina Kotoriba/IGH

Objavljeno:

- dana

U Kotoribi su se gotovo od početka rujna raznim događanjima i aktivnostima obilježili općinski dani.

Vrhunac slavlja ipak je bio rezerviran za četiri dana sredinom mjeseca – od 16. do 19. rujna. Klimaks svega što se događalo u ovoj donjomeđimurskoj općini predstavljao je koncert toga vikenda u udarnom terminu, 18. rujna, Kotoribu je posjetio, zabavio i rasplesao Davor Gobac sa svojim dobro poznatim bendom Psihomodo pop!

Nakon što su u subotu članovi lokalnih udruga besplatno gostima ponudili svoja jela koja su pripremali od ranog poslijepodneva, Dječje kazalište “Šareni svijet” prikazalo je predstavu za djecu koja su mogla uživati i u raznim radionicama, dok je NK “Graničar” iz Kotoribe odigrao prvenstvenu utakmicu protiv NK-a “Venera PMP” iz Svetog Jurja na Bregu (Pleškovec). Domaće “nogometne snage” u navedenom su derbiju pobijedile s 5:0. Subotnju misu predslavio je vlč. Marko Rac.

Energija i druženje

U subotu uvečer na pozornicu kod šatora najprije su se popeli članovi domaćeg benda o kojem smo već pisali, Veni Vidi Whiskeyja. Dečki (uz povremenu pomoć ljepšeg spola na back vokalima) praše country sa specifičnim motorističkim prizvucima i povremenom rock/blues estetikom.

Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot “Born to be free”. Publiku su zaintrigirali energičnim nastupom i pripremili ih za dolazak zvijezda večeri – Psihomodo popa.

Vjerujemo da Psihomodo ne treba posebno predstavljati, no spomenimo da će bend za par godina napuniti četiri desetljeća “pankiranja i rokijanja”. Gobac je svojom osobnošću, a bend odličnom usviranošću, posjetitelje željne zabave podigao na noge i pružio im pozadinu za još jedne Dane Općine koje će dugo pamtiti.

Izložbe i glazba

Posljednjega dana općinskog slavlja sadržaji nisu bili ništa siromašniji: sve je započelo još prijepodne izložbom malih životinja Udruge uzgajivača malih životinja “Međimurska lastavica” iz Donje Dubrave.

Svečanu svetu misu predslavio je vlč. Dubravko Škrlin Hren. Tijekom poslijepodneva znatiželjnici su imali prilike razgledati etno zbirku na starome farofu, kao i izložbu starih novčanica Vladimira Vugrinčića (jednog od dobitnika općinskih medalja) te starih slika Marijana Kovača.

Općinsko slavlje zaključeno je pod glazbenom egidom KUD-ova i Tamburaškog sastava “Frikovi”.

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aleksandra Prijović i treći dan priredila pravi spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U varaždinskoj Areni u nedjelju, 28. travnja održan je treći od tri koncerta regionalne zvijezde Aleksandre Prijović. 

Obožavatelji iz Varaždina, ali i okolice došli su u Areni kako bi uživali u njezinim hitovima.

Kao i dva prijašnja koncerta, Prijović je ponovno priredila pravi spektakl.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje