Povežite se s nama

Sport

Što se to događa s Dubravkom-Zagorac koja ima gol razliku 0:51?

FOTO: Dejan Krmar

Objavljeno:

- dana

Što se to događa s Dubravkom – Zagorac koja se nakon 4. kola u 4. HNL Čakovec – Varaždin nalazi na posljednjem mjestu lige s četiri poraza s nevjerojatnom gol razlikom 0:51.

– Bivša uprava je otišla. Većina igrača od prošle sezone je otišla igrati u druge klubove u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Sad imamo ono što imamo.  Igraju mi većinom 16-godišnjaci, uz dva do tri seniorska igrača. Ne možete s njima napraviti niti kvalitetan seniorski trening. Također, ima tu i nekih igrača koji su zalutali u nogomet, no znao sam što me čeka. Dobro da nam gol razlika nije 0:100, ali obećao sam da ću sigurno ostati do 15. listopada – objasnio je Mario Ister, trener nogometaša iz Turčina.

Klub, koji je godinama bio konstanta u četvrtom rangu se rasuo, a nova uprava kluba odlučila se da će sezonu iznijeti domaći mladi dečki.

– Preveliki su bili zahtjevi nekih igrača i odlučili smo da nećemo biti talac nekih igrača. Također, prijašnja uprava, bili su to mladi dečki koji nisu bili svjesni toga da će morati mnogo svojeg vremena odvojiti da bi klub normalno funkcionirao. Prijašnji predsjednik na kraju je ostao sam, a opet je bio opterećen ogromnim zahtjevima igrača, i podnio je ostavku. Ja sam jedini ostao u klubu od prijašnje garniture – priča Nikola Špicer, tajnik NK Dubravke-Zagorac objasnivši zašto je se klub odlučio orijentirati samo na domaće snage.

– Malo je frustrirajuće kad konstantno teško gubite, no odlučili smo se na jedan reset budući da iduće sezone više neće biti 4. HNL i da nitko nikuda ne ispada. Imaju ti mladi igrači potencijala i samo ih treba istrpjeti – dodao je Špicer.

Nogometaše iz Turčina u nedjelju čeka derbi začelja 5. kola kod Galeba u Oporovcu koji također ima nula bodova na kontu.

Možda je to prilika za golobrade mladiće da upišu i prve bodove.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje