Povežite se s nama

Sport

Varaždinskim sportskim klubovima iduće godine na račun će sjesti više gradskih sredstava

Objavljeno:

- dana

Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu jednoglasno je prihvaćen na 39. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, održanoj u utorak.

Program je ukupno vrijedan 10 milijuna i 215 tisuća kuna. Programom javnih potreba u sportu za 2022. godinu za poticanje i promociju sporta predviđeno je ukupno 970 tisuća kuna, 220 tisuća više nego ove godine.

Za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, predviđeno je ukupno 285 tisuća kuna, što je povećanje od 130 tisuća. Iznos za djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza je 2,75 milijuna kuna, odnosno 250 tisuća više nego ove godine.

Za opću i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša planirano je 250 tisuća kuna, ili 50 tisuća više. U Programu je iznos za sufinanciranje stručnih poslova u sportu 910 tisuća kuna, što je 30 tisuća više.

Za sportsko-rekreacijske aktivnosti građana planirano je 80 tisuća kuna, što je povećanje od 60 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Financiranje sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju povećano je sa 100 tisuća kuna na 120 tisuća kuna.

Financiranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te financiranje djelovanja Zajednice iznosi 3,6 milijuna kuna, a to je povećanje za 180 tisuća kuna.

Za sufinanciranje troškova održavanja funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge predviđeno je milijun kuna, a ta sredstva su manja jer se ove godine ulagalo u infrastrukturu, odnosno u dogradnju i izgradnju sportskih sadržaja na objektima koji su u vlasništvu Grada Varaždina.

Financiranje godišnje cijene sata korištenja gradskih školskih sportskih dvorana za provođenje programa sportskih škola povećava se s 80 tisuća kuna na 100 tisuća kuna, a financiranje godišnje cijene sata korištenja Gradskih bazena Varaždin za klubove članove Zajednice iznosi 140 tisuća kuna, što je povećanje za 40 tisuća.

I posljednji segment Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2022. godinu je provođenje i financiranje znanstvenih i razvojnih projekata, elaborata i studija u funkciji razvoja sporta za što je predviđeno 40 tisuća kuna, u odnosu na ovogodišnjih 15 tisuća.

Uz to, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bit će prva u Hrvatskoj čije će se članice odsad moći prijavljivati na natječaje online, bez papirologije.

Na sjednici Skupštine ZSUGV-a u pridruženo članstvo primljen je Plesni klub PLAN B, a u punopravno Disc golf klub Lagoda Varaždin i Plesni klub Feel. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina tako sada ima 127 članica.

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje