Povežite se s nama

Sport

Zajednica športskih udruga i saveza optimistično krenula u 2024. godinu

Objavljeno:

- dana

Posljednji dani u prošloj godini Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije iskorišteni su za održavanje redovne godišnje sjednice Skupštine, sumiranje rezultata, ali i najave 2024. godine.

Nakon 2022. kada je Međimurje nosilo titulu Europske regije sporta nastavilo se u „europskom ritmu“.

– Ono što je učinjeno u toj godini drastično je podiglo ljestvicu očekivanja u međimurskom sportu, a mi smo čak i to uspjeli nadmašiti – rekao je između ostalog predsjednik Zajednice Mato Kljajić.

Vidjelo se to i po izvršenju financijskog plana za 2023. koji je nadmašio sva očekivanja.

– S jedne strane tu su bila sredstva Međimurske županije koja su dolazila u redovitim tranšama i na vrijeme što je našim klubovima značajno olakšalo svakodnevni rad. Tu posebno pohvaljujemo suradnju sa županom Matijom Posavcem, ali i sa županijskim službama zaduženima za sport. S druge strane uspješno smo se prijavili na natječaje Hrvatskog olimpijskog odbora i po prvi put Ministarstva turizma i sporta. Osmislili smo i proveli nove aktivnosti, a osigurana su sredstva za poticanje sporta u ruralnim sredinama kroz suradnju sa županijskim strukovnim sportskim savezima – izjavio je Kljajić.

No, razlog za veselje sportskih djelatnika je i prihvaćeni financijski plan za 2024. koji iznosi 740.000 eura.

– Osim povećanja od 25 posto kojeg nam je odobrila Međimurska županija, na natječaju MINTS-a odlično smo odradili prijavu što je rezultiralo i povećanjem sredstava za naše saveze i njihove programe rada s djecom – istaknuo je čelni čovjek međimurskog sporta.

U planu rada navedene su brojne aktivnosti koje će biti odrađene u godini u tijeku: tradicionalni izbor najsportaša Međimurja i dodjela Priznanja Franjo Punčec, Olimpijski festival dječjih vrtića, obilježavanje Dana Međimurske županije, Međunarodnog olimpijskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta, bit će organizirana brojna predavanja za sportske djelatnike i sportaše, a Zajednica će još jednu godinu za redom provesti Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinanciranje programa i projekata u međimurskom sportu. I financijski plan i program rada za 2024. prihvaćeni su jednoglasno. 

Sport

Hrvatska školska nogometna reprezentacija, koju čine igrači Varaždina, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska nogometna školska reprezentacija koju čine igrači Varaždina nastupa na Svjetskom prvenstvu u kineskom Dalianu.

Svjetsko školsko prvenstvo održava se do 27. svibnja, a natjecanje organizira Međunarodna školska sportska federacija (ISF) u suradnji s FSSC (The China School Sports Federation) te sudjeluje čak 33 države svijeta.

Ekipu vodi Dario Kos, profesor Druge gimnazije Varaždin te trener juniora Varaždina Miljenko Mumlek, kao i njegov pomoćnik Igor Kranjec.

Hrvatski reprezentativci bez većih su problema prošli skupini svladavši Indiju 16:0, Gvineju za zelenim stolom 3:0 te Belgiju 3:0.

Četvrtfinalni susret igraju u četvrtak, 23. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Teo Škvorc osvojio četiri zlata, a Nikola Kosec tri zlata i srebro u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zadru je u subotu, 18. svibnja održano Otvoreno prvenstvo u paraplivanju, a boje Čakovečkog plivačkog kluba branilo je petero plivača.

Na međunarodnom paraplivačkom natjecanju sudjelovalo je 165 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su plivali u otvorenoj kategoriji. Prva tri natjecatelja u svakoj klasi bila su nagrađena medaljama.

Teo Škvorc osvojio je zlata na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 200 metara slobodno i 50 metara leđno. Nikola Kosec bio je zlatni na 50 metara delfin, 50 metara slobodno, 100 metara leđno, dok je srebro osvojio u disciplini 50 metara prsno. Jakša Mislović osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsno, dok je bio srebrni na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Mirna Roginek stigla je do srebra u disciplini 50 metara prsno i bronce u disciplini 100 metara prsno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje