Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozači: u Varaždinu autom krivudao cestom, a ludbreški biciklist završio na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je PU varaždinska.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.26 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 86 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 16. listopada oko 23 sata u Gredi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.82 g/kg upravljao 28-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno da vozilom upravlja i prije stjecanja prava na upravljanje te da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja. Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec, nakon čega je doveden na Općinski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje.

U nedjelju, 17. listopada oko 0.15 sati u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su 37-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2.26 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju i smješten u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U subotu, 16. listopada oko 23.45 sati u Varaždinu, postupajući po dojavi građana, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin uočili su vozilo čakovečkih registarskih oznaka kako krivuda kolnikom. Nadzorom je utvrđeno da se radio o 53-godišnjaku, kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten je u prostoriju za zadržavanje.

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje