Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Dječji tjedan: 800 mališana uživalo u aktivnostima na Starom gradu

Objavljeno:

- dana

Ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uključila se u obilježavanje Dječjeg tjedna koji se odvijao pod motom „Ljubav djeci prije svega”.

Vremenske (ne)prilike nisu dozvolile da se sve planirane aktivnosti održe u predviđenim terminima, ali na kraju svega, to je najmanje važno – ono što je najvažnije je da su mališani i ovoga puta imali priliku mnogo toga doznati i doživjeti, a pritom se i naigrati, naskakati i uživati u dobrom, veselom društvu.

Varaždinsko Društvo „Naša djeca” organiziralo je brojne aktivnosti za vrtićarce i osnovnoškolce, a u organizaciji im se pridružila Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Naime, nakon što su se djeca upustila u Pustolovnu potragu za blagom Varaždina, edukativno-zabavnu i rekreativnu aktivnost na Trgu kralja Tomislava, krenuli su prema Starom gradu gdje su ih dočekali stručna suradnica u ZSUGV-u Anica Sitar i voditelj Nogometne akademije „Lumen” Tomislav Jelenski.

Na livadi ispred dvorca, djeca su tijekom pet dana mogla uživati igrajući već zaboravljene „stare igre”, one uz koje su se nekada družili i rasli njihovi roditelji. Natjecali su se tako u potezanju užeta, skakanju u vrećama, nošenju mandarine na žlici, bacanju potkove…

– Bilo je to pet prekrasnih dana u kojima smo i Tomislav i ja uživali baš kao i djeca. Prisjetili smo se tih nekih starih igara koje se danas gotovo ne igraju, a vrlo su zabavne i ono što je još važnije, djeca su stalno u pokretu. Ne treba posebno naglašavati važnost sporta za sve, a posebno za naše najmlađe, zato nam je drago što smo se na naš način uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna – kazala je Anica Sitar.

U aktivnostima organiziranim na Starom gradu uključilo se gotovo 800 vrtićaraca i osnovnoškolaca.

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aleksandra Prijović i treći dan priredila pravi spektakl u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U varaždinskoj Areni u nedjelju, 28. travnja održan je treći od tri koncerta regionalne zvijezde Aleksandre Prijović. 

Obožavatelji iz Varaždina, ali i okolice došli su u Areni kako bi uživali u njezinim hitovima.

Kao i dva prijašnja koncerta, Prijović je ponovno priredila pravi spektakl.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje