Povežite se s nama

Zabava & Stil

Izbor najljepše tikve, tikveni kolači, ulje, kruh i drugo na Festivalu tikvi

Objavljeno:

- dana

Na varaždinskome placu se u subotu, 30. listopada, od 9 do 12 sati održava 9. Festival tikvi.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od tikve samo su dio iz ponude koja će se nuditi na događaju.

Posjetitelji će moći uživo promatrati i kako se od tikve, ali i raznog drugog povrća, izrađuju dekoracije. Svoj doživljaj na placu moći će i ovjekovječiti u “tikvinom” kutku za fotografiranje. Naravno, sve će biti popraćeno poznatim zvucima tamburice jer za dobar zvuk zaduženi su glazbenici iz sastava “Špancir”, dok će vas kroz događaj voditi Kiki Petrović.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica tradicionalno organizira i školski natječaj za izbor najljepše tikve. Ove godine konkurencija je najjača do sada jer se pozivu na natjecanje odazvalo čak šest varaždinskih osnovnih škola, pa će stručni žiri imati težak zadatak izabrati najbolje. Za nagrade konkuriraju I.OŠ, II.OŠ, IV.OŠ, V. OŠ, VI. OŠ i Centar Tomislav Špoljar.

Festival tikve se na varaždinskome placu održava deveti put. Jedan je to od najposjećenijih događaja, što ne čudi jer teško je odoljeti slatkim zalogajima ženskih udruga, ukusnim tikvinim slasticama, a ponajviše zaraznoj pozitivnoj energiji kakva se može osjetiti samo subotom na placu.

Zabava & Stil

Stephan Lupino: Nisam homofob ni rasist, ali da je Marko stavio duginu zastavu na glavu pobijedio bi na Eurosongu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnik Stephan Lupino izrazio je za Index svoje mišljenje o pobjedi Švicarca na Eurosongu te je rekao da ga Marko Purišić aka Baby Lasagna u nekim stvarima podsjeća na njega. Naglasio je da nije homofob ni rasist.

– Sve me toliko podsjeća na moju karijeru. Nas se ne priznaje kako ni Baby Lasagnu nisu priznali. Mislim, bio je rezerva. Hrvati su nepotisti. Da je Marko umjesto čipke stavio duginu zastavu na glavu, sigurno bi pobijedio na Eurosongu. Ja cijeli život slikam gejeve, Ru Paula i slične, ali mali (Baby Lasagna) je zbilja zavrijedio biti najbolji. Nitko mu ne da 12 bodova, sve je politika – rekao je Varaždinac.

– Nisam homofobičan ni rasist. Zašto bi Nemo sad imao toliko privilegije? On je također dobro sve odradio, ali je zavrijedio biti drugi. Izrael je imao kvalitetnu pjesmu, ali zašto su dozvolili da dođu na Eurosong zbog trenutne političke situacije? Iritira me što su došli i sad se to politizira. Marko je trebao biti prvi, a Nemo drugi. Ja sam drag kraljicu Ru Paula, transvestita Amandu Lepore i mnoge druge zvijezde slikao. Marko je zvijezda, ali ne glumi zvijezdu – tvrdi on.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U Čakovcu se dosjetili “Tečaja heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pučko otvoreno učilište Čakovec s ponosom najavljuje novi tečaj heklanja pod nazivom “Tečaj heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”.

Ovaj jedinstveni tečaj pruža savršenu priliku za sve koji žele otkriti čaroliju heklanja i upoznati se s ovom tradicionalnom vještinom koja se prenosi s generacije na generaciju.

Tečaj je idealan za početnike, ali i za one koji žele usavršiti svoje vještine heklanja. Pod vodstvom iskusne instruktorice Marijane Haman, polaznici će imati priliku naučiti osnove heklanja i razviti svoje vještine kroz dva susreta, svaki u trajanju od 2 sata.

Termini radionice: 22.5. i 27.5 od 17 do 19 sati.

Svi materijali potrebni za heklanje bit će osigurani i uključeni u cijenu tečaja. Osim radnih materijala, svaki polaznik će dobiti i crnu majicu na koju može pričvrstiti svoj heklani motiv ili uzorak, čime će svoje novo znanje moći odmah primijeniti u praksi.

– Pridružite nam se i oslobodite svoju kreativnost kroz heklanje, stvarajući ne samo prekrasne predmete, već i trajne uspomene. Upisi su otvoreni, a broj mjesta je ograničen kako bi se osigurala kvaliteta i individualni pristup svakom polazniku – pozivaju iz PUO Čakovec.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje