Povežite se s nama

Događanja

Prikupljeno 15.000 kuna!

Objavljeno:

- dana

SPEKATAKULARAN KONCERT “ZLATNE ŽICE ZA ŠAPICE”

Oko 15.000 kuna prikupljeno je humanitarnim koncertom “Zlatne žice za šapice” koji je u nedjelju održan u Graberju.

Koncert je održan u organizaciji varaždinske Udruge za zaštitu životinja SPAS i suorganizaciju Zajednice športskih udruga grada Varaždina, grada Varaždina, Varaždinske županije i obrta Magus. Ovo druženje uz glazbu i ples održano je s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za izgradnju nastambi za najstarije štićenike Udruge Spas, a ovom je prilikom pozornicom pred oko 1000 sugrađana, koji su prepoznali važnost ovog projekta, prošlo više od stotinu izvođača; tamburaški sastavi Mejaši, Špancir, Lajk, Garestin, Elita, Prvi srakarski tamburaši, Bilikum,  a dobrom raspoloženju koje je vladalo u Graberju doprinjele su članice klape Lucerna te fokloraši KUD-a Hrvatskih željeznica. 

Još jednom svima – puno hvala!

Posebni gosti koncerta “Zlatne žice za šapice” bili su prijatelji Udruge SPAS, vrsni glazbenici Marina Tomašević i Boris Babarović, koje su pratili Mokri dečki, a publika ih nije olako pustila da odu s pozornice. Kako bi se posjetitelji bolje upoznali s radom Udruge Spas, bio je prikazan i kratki film o Udruzi.
– Ovaj koncert realiziran je zahvaljujući ljudima zlatnog srca koji su nesebično nastupili, ali isto tako i gostiju, koji su kupnjom ulaznica doprinijeli cilju, budući da je sakupljeno oko 15.000  kuna,  što će srećom biti dostatno za izgradnju nastambi za najstarije štićenike Udruge Spas. Još jednom hvala svima, posebice predsjednici Udruge Spas, gospođi Gordani Lacko i svim djelatnicima, volonterima i prijateljima Udruge, ekipi koja predano radi i pomaže. Jer, sve je važno, svaka šetnja, svaka donacija, bilo u hrani, bilo novčana, svaki poziv kojim se osigura jedan obrok za štićenika Udruge i zato mi je drago da su naši sugrađani susretljivi i senzibilni te spremni pomoći – istaknuo je dopredsjednik Udruge Spas Martin Dvorski.

Pomažite dalje!

Svi koji žele pomoći životinjama koje su smještene u Udruzi Spas mogu to činiti i dalje.
– Pozivam sve koji su zainteresirani da dođu na adresu Mali Prelogi bb, Varaždin i ukoliko mogu i žele, pogledaju kako radimo, poigraju se s našim prekrasnim, umiljatim i socijaliziranim psima, a ako razmišljate o udomljavanju, slobodno nam se obratite s bilo kakvim pitanjem. Razmislite i o udomljavanju naših “starčeka”, za koje je ovaj humanitarni koncert bio namijenjen. Želite li mirnog i vjernog prijatelja i pratitelja, potražite ga u Spasu – poručio je Martin Dvorski.

Izvor:
Foto: Oliver Knolmajer

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje