Povežite se s nama

Sport

Vugrinec, Domjanić i Lusavec predstavljeni kao nogometni biseri NK Varaždina: “Moramo još više raditi”

Objavljeno:

- dana

Trojica mladih nogometaša potpisali su svoje prve profesionalne ugovor s Nogometnim klubom Varaždin.

Riječ je o Noi Vugrincu (19), sinu Davora Vugrinca, Niku Domjaniću (18) i Karlu Lusavcu (17).

– Veliko hvala klubu na povjerenju. Dečki u seniorskoj ekipi nam mnogo pomažu. Nadam se da na ovome neću ostati, već da ću još dodatno napredovati i da će pasti koji gol za seniore – rekao je Vugrinec, napadač koji je na početku karijere igrao u Školi nogometa Fotex Nedeljanec.

Sretan zbog potpisa je i napadač Niko Domajnić koji je ove sezone postigao i pogodak za seniore. No, kasnije se ozlijedio pa je već jedno vrijeme izvan stroja.

– Na meni je da radim, da se dokazujem – dodao je Domjanić koji je karijeru započeo u NK Međimurju, a 2017. godine stigao je u NK Varaždin. Iste godine u NK Varaždin iz Novog Marofa stigao je i Karlo Lusavec, ujedno i U-19 reprezentativac Hrvatske koji igra na poziciji centralnog veznog. Od svih igrača baš je Lusavec dobio najviše prilike za seniore Varaždina.

– Na meni je da pokažem da ovo nije uzalud – dodao je Karlo.

Ova trojica mladih igrača, koja dobivaju i dobit će još više prilike, dokaz su da NK Varaždin ima igrače koji će za dvije do tri godine biti nositelji igre, tako tvrde iz Kluba.

– Ovo je put kojim želimo ići. Varaždinski kraj uvijek je bio rasadnik dobrih igrača. Pred ovom trojicom zbilja je svjetla budućnost i to im je poticaj da još više rade – rekao je Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždina.

U mladi trojac vjeruje i sportski direktor Nikola Šafarić.

– Ovo je velika odgovornost i nadam se da će se tako i ponašati. Da će još više napredovati i da će im NK Varaždin biti odskočna daska u karijerama – zaključio je Šafarić.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje