Povežite se s nama

Sport

Kalajdžiji zlato, Salihović srebrni, bronca za Rozmana u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Nastavljaju s odličnim rezultatima

Članovi Karate kluba Varaždin nastavili su i u novoj natjecateljskoj godini s osvajanjem odličja na jakim međunarodnim karate turnirima. Posljednji uspjesi stigli su sa Grand Prix Međimurja 2017. održanom u dvorani Aton u Nedelišću.

Varaždinski karatisti osvojili su komplet medalja od kojih je Dorian Kalajdžija klubu donio najsjajnije odličje u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Dorian je do zlata stigao u finalnoj borbi protiv Filipa Živčića iz zagrebačke Hercegovine. Nakon neriješenog ishoda suci su odluku o pobjedniku donijeli jednoglasnom odlukom u korist Doriana. Inače i Živčić i Kalajdžija aktualni su brončani sa posljednjeg Prvenstva Balkana.

Odličan rezultat ostvario je Luka Salihović u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg. Nakon tri odlične borbe i pobjede u finalu ga je tijesno, 1:0, porazio Dominik Murković iz Karate kluba Međimurje. Prije finala Salihović je redom pobijedio Leona Molnara iz čakovečkog Globus, Antonia Mijaceka iz Mladosti iz Ivanić-Grada te u polufinalu Luku Basara iz Karlovca 1969.

Treću, brončanu medalju, izborio je Lovro Rozman u mlađim kadetima iznad 57 kg. U borbi za broncu bio je bolji od Daria Grudena iz zagrebačkog Tempa. Rozman je u polufinalu tijesno poražen, sudačkom odlukom, od kasnijeg osvajača zlatnog odličja Tea Kečkeša iz Globusa. Dodajmo da je u toj kategoriji nastupio i Alen Zagorec kojeg je u repasažanoj borbi, u kojoj pobjeda omogućuje dodatnu borbu za broncu, porazio Luka Ciprić iz Siska. Na turniru je nastupio i Mateo Jakopanec u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Poražen je u uvodnoj borbi, a bolji je bio Josip Slukić iz Karate kluba Globus, kasniji osvajač brončane medalje u toj kategoriji.

Inače, ovo je bilo najjače izdanje turnira dosada. Okupilo se 509 karatista i karatistica iz 55 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje