Povežite se s nama

Ostali sportovi

Nastupi u dvije kategorije

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Varaždinski bejzbolaši  ostvarili su dvije pobjede i jedan poraz u nastupiuma seniora i kadeta.

SENIORI

BC “SLOVAN”, SK – BK “VINDIJA     ”               14:4

BC “FIGHTING FLIES”, SK – BK “VINDIJA”       2:11

 

KADETI

BK “NADA SSM”, Split – BK “VINDIJA”           – 5:15

Iza Uprave i igrača Baseball Kluba “VINDIJA” još je jedan naporan natjecateljski vikend u kojem su nastupile dvije kategorije, seniori i kadeti i to obje na teškim i zahtjevnim gostovanjima. Seniori u sklopu osmog kola Interlige u Slovačkoj, a kadeti na uvijek nezgodnom gostovanju u Splitu.

Nakon što su seniori uhvatili niz od tri pobjede zaredom, bitno je bilo nastaviti ovaj niz te se s gostovanja vratiti sa novim bodovima. Prvi dan u utakmici protiv ekipe Slovan iz Bratislave nije bilo raspoloženih igrača, tek poneki bljesak pojedinaca i sa dosta nesigurnosti u obrani nakon putovanja nije bilo dovoljno da bi se ostvarila pobjeda te domaćini dolaze do bodova pobjedom od 14:4. No valja istaknuti da su u utakmici ponovno šansu dobili mladi bacači na koje će ekipa računati tek u nadolazećim sezonama, Filip Furjan i Aleksandar Kruhek. Drugog dana situacija je bila obrnuta, odlično bacanje i kvalitetan napad pridonijeli su novoj pobjedi na gostovanju protiv ekipe Fighting Flies sa dosta visokih 11:2.

No, pravi napori za seniorsku ekipu te organizacijski izazovi za upravu kluba tek slijede. Naime zbog odgode nekih ranijih utakmici počinje naporan ritam u kojem će se igrati srijedom i vikendom, što će od amaterskog pogona i mladih igrača iziskivati podosta snage i koncentracije.

Prva utakmica je protiv trenutno druge ekipe u Interligi, karlovačke Olimpije u srijedu, 29.05.2013. u 17 sati na igralištu Srednjoškolac u Varaždinu, a zatim za vikend teško gostovanje kao i kadeti vikend ranije u Splitu protiv Nade SSM.

S druge strane kadeti su došli i do četvrte pobjede u nizu, te time čvrsto drže drugo mjesto na tablici hrvatskog prvenstva samo bod iza prvoplasiranog Zagreba. Do pobjede nisu došli lagano, jer su u jednom danu morali odraditi put utakmicu i povratak natrag iz Splita, što je uvijek pogotovo za mlađe igrače poveliki zalogaj. No iako je pobjeda ostvarena sa visokih 15:5, utakmica je bila izjednačena do samog kraja, a vodstvo je na momente bilo na strani varaždinca pa na strani domaćih. Izuzetno raspoloženi udarački bio je mladi Matija Brković, koji je najviše prijetio domaćima, a odlično su odigrali početnici u kadetskoj kategoriji, igrači koji su na prijelazu iz mlađe kategorije i ovo im je prva sezona u ovoj kategoriji.

Nakon ove pobjede slijedi za vikend nova utakmica i nastavak kadetske lige na gostovanju u Sisku, a novi nastup imaju i najmlađi igrači kategorije mladeži sa novim turnirom hrvatskog prvenstva u Karlovcu.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje