Povežite se s nama

U fokusu

Apel Vladi: Coningu ste dali 8 milijuna kuna, dajte i nama za plaću!

Objavljeno:

- dana

RADNICI ZAGORJE-TEHOBETONA U STRAHU

Coning inženjering prisvojio je sav novac od nagodbe s Vladom Republike Hrvatske iako je 50 posto posla odradio Zagorje-Tehnobeton, upozorili su Radničko vijeće i Povjereništvo sindikalne podružnice Zagorje-Tehnobetona u današnjem priopćenju.

– Zagorje-Tehnobeton d.d. javno potražuje od Vlade RH 50 posto određenog iznosa koji im zakonski pripada, jer i u ovoj varaždinskoj tvrtki rade radnici kojima također treba osigurati plaću pa se razlike prema nikome ne bi smjele raditi, te Radničko vijeće i Povjereništvo sindikalne podružnice zahtijevaju da se dio zarađenog novca isplati i radnicima Zagorje-Tehnobetona – ističu.
 

“Nama ništa, a izveli smo 50 posto radova”

Podsjećaju da je početkom ovog mjeseca Vlada donijela odluku da se s tvrtkom Coning inžernjering postigne nagodba i isplati dug od 8 milijuna kuna.

–  Nagodbom nije osigurano da se s tom isplatom podmiri  i preostalo dugovanje prema Zagorje-Tehnobetonu budući da su kao suradnik i ravnopravni partner društva Coning kao glavnog izvođača radova izveli 50 posto radova na rekonstrukciji i dogradnji bloka Dorđićeva 4 – Petrinjska 18 – Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8, a sve za korist Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Radi ukupnog duga u iznosu od 16 milijuna, pokrenuta je parnica protiv Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a Zagorje-Tehnobeton ima pravo na nepodmirene naknade u visini 50% iznosa koji će biti utvrđen kao nesporan iznos dugovanja Ministarstva prema Coning inženjeringu – navode u priopćenju.
 

Institucije ih ignoriraju

Dodaju da je sukladno takvoj odluci Vlade, Zagorje-Tehnobeton uputilo je zahtjev Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (09.05.2013.) te dopis Državnom odvjetnitvu i Ministarstvu financija (16.05.2013.) kako bi osigurali da se kroz nagodbu izravno i tvrtci Zagorje-Tehnobeton isplati pola iznosa duga.

– Zbog teške situacije u kojoj se nalazi tvrtka Coning, postoji strah da dug prema kooperantu nikad neće biti podmiren već će novac završiti negdje drugdje. Sukladno članku 602 Zakona o obveznim odnosima, Ministarstvo je dužno 50% iznosa koji se potražuje u parnici od glavnog izvođača radova Coninga neposredno podmiriti i Zagorje – Tehnobetonu d.d. 

Na zahtjeve upućene državnim ustanovama, tvrtka Zagorje-Tehnobeton nije dobila nikakav odgovor, sve institucije su se oglušile te sustavno ignoriraju, a dokaz tome je jučerašnja objava u medijima da će Coning novac od nagodbe dati za isplate plaća svojim radnicima – zaključili su u priopćenju.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje