Povežite se s nama

Zabava & Stil

Neno Belan i ekipa Masterchefa za vikend na Adventu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Pred nama je još jedan vikenda Adventa u Varaždinu.

Na glavnu pozornicu na Korzo u subotu, 11. prosinca, stiže Neno Belan. Frontmen nekadašnjeg popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh na području bivše države te ostavio cijeli niz hitova, ima što ponuditi varaždinskoj publici. Koncert počinje u 19 sati, a podsjećamo da je to jedni sadržaj manifestacije za koji je potreban COVID potvrda.

Na “Adventu na Stančiću”, danas, 10. prosinca, od 18 sati nastupa Marko Kenji acoustic. Ove nedjelje, 12. prosinca, od 10 sati nadalje samo za vas kuha ekipa Masterchefa. Potražite kućicu McZalogaji i Mariju Gregurić te probajte njezine specijalitete te one kuhara Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića. Trnje Bend istoga će dana zagrijati glazbom od 18 sati.

U subotu će biti zapaljena i treća svijeća na vijencu pred varaždinskom katedralom. Uoči Treće nedjelje došašća, 11. prosinca, u 18.30 sati, molitvu će voditi fra Goran Malenica gvardijan Franjevačkog samostana u Varaždinu, a pjevanje će predvoditi FRAMA Varaždin.

U Kući Djeda Mraza u Gajevoj za mališane je vikendom organizirano druženje i fotografiranje s Djedicom od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati.

Također, klizači svakog dana na Kapucinskom trgu mogu uživati u Ledenoj čaroliji.

Zabava & Stil

Stephan Lupino: Nisam homofob ni rasist, ali da je Marko stavio duginu zastavu na glavu pobijedio bi na Eurosongu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnik Stephan Lupino izrazio je za Index svoje mišljenje o pobjedi Švicarca na Eurosongu te je rekao da ga Marko Purišić aka Baby Lasagna u nekim stvarima podsjeća na njega. Naglasio je da nije homofob ni rasist.

– Sve me toliko podsjeća na moju karijeru. Nas se ne priznaje kako ni Baby Lasagnu nisu priznali. Mislim, bio je rezerva. Hrvati su nepotisti. Da je Marko umjesto čipke stavio duginu zastavu na glavu, sigurno bi pobijedio na Eurosongu. Ja cijeli život slikam gejeve, Ru Paula i slične, ali mali (Baby Lasagna) je zbilja zavrijedio biti najbolji. Nitko mu ne da 12 bodova, sve je politika – rekao je Varaždinac.

– Nisam homofobičan ni rasist. Zašto bi Nemo sad imao toliko privilegije? On je također dobro sve odradio, ali je zavrijedio biti drugi. Izrael je imao kvalitetnu pjesmu, ali zašto su dozvolili da dođu na Eurosong zbog trenutne političke situacije? Iritira me što su došli i sad se to politizira. Marko je trebao biti prvi, a Nemo drugi. Ja sam drag kraljicu Ru Paula, transvestita Amandu Lepore i mnoge druge zvijezde slikao. Marko je zvijezda, ali ne glumi zvijezdu – tvrdi on.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U Čakovcu se dosjetili “Tečaja heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pučko otvoreno učilište Čakovec s ponosom najavljuje novi tečaj heklanja pod nazivom “Tečaj heklanja u ritmu Rim Tim Tagi Dima”.

Ovaj jedinstveni tečaj pruža savršenu priliku za sve koji žele otkriti čaroliju heklanja i upoznati se s ovom tradicionalnom vještinom koja se prenosi s generacije na generaciju.

Tečaj je idealan za početnike, ali i za one koji žele usavršiti svoje vještine heklanja. Pod vodstvom iskusne instruktorice Marijane Haman, polaznici će imati priliku naučiti osnove heklanja i razviti svoje vještine kroz dva susreta, svaki u trajanju od 2 sata.

Termini radionice: 22.5. i 27.5 od 17 do 19 sati.

Svi materijali potrebni za heklanje bit će osigurani i uključeni u cijenu tečaja. Osim radnih materijala, svaki polaznik će dobiti i crnu majicu na koju može pričvrstiti svoj heklani motiv ili uzorak, čime će svoje novo znanje moći odmah primijeniti u praksi.

– Pridružite nam se i oslobodite svoju kreativnost kroz heklanje, stvarajući ne samo prekrasne predmete, već i trajne uspomene. Upisi su otvoreni, a broj mjesta je ograničen kako bi se osigurala kvaliteta i individualni pristup svakom polazniku – pozivaju iz PUO Čakovec.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje