Povežite se s nama

Crna kronika

Žbuka je pala na djecu zbog greške izvođača radova?

Objavljeno:

- dana

VRTIĆ VJEVERICA

Iako službena istraga, a zatim i rezultati tek slijede, već samim pogledom na strop može se zaključiti da pri izgradnji vrtića Vjeverica nisu poštovana sva pravila struke, rekli su na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak gradski čelnici i čelnici Dječjeg vrtića Čakovec.

Podsjetimo, prije dva dana u spomenutom vrtiću u čakovečkoj Ulici ZAVNOH-a sa stropa se odlomio dio žbuke pri čemu je lakše ozlijeđeno petero djece. Konferencija je održana upravo u prostoriji u kojoj se dogodila nesreća.

Gradonačelnik Branko Šalamon izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja, no ujedno istaknuo kako on nije mogao biti predvidiv. U sve vrtićke objekte u vlasništvu Grada Čakovca ulaže se maksimalno, prema financijskim mogućnostima, istaknuo je. Inače, kako smo već izvijestili, od danas je 170 djece koliko polazi Vjevericu privremeno razmješteno u druge vrtiće.

U Vjeverici su građevinski stručnjaci od kojih se očekuje da utvrde točan uzrok pada žbuke. Prema sadašnjim procjenama, odnosno riječima gradonačelnika Šalamona, mogući uzrok je vlaga, odnosno kondenzacija, ali i činjenica da je pri izgradnji stropa u jedan sloj stavljen najlon koji je onemogućio kvalitetno prianjanje žbuke.

Vrtić je sagrađen 1997. godine, a izvođač radova bila je zanatska zadruga Međimurje. Šalamon je ujedno priznao kako Grad nema novaca za sanaciju štete pa će se morati ići u minus. Koliko dugo će djeca biti razmještena u druge vrtiće, zasad nije poznato.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje