Povežite se s nama

Sport

Mario Kovačević: Svaki kvalitetan igrač čini nas još boljima, no ovaj kadar ima kvalitetu za 1. mjesto

Objavljeno:

- dana

Iza nogometaša Varaždina su sedmodnevne pripreme na Čiovu. Trener Mario Kovačević na pripreme je poveo 30 igrača koji su mukotrpno radili, a odigrali su i četiri prijateljske utakmice.

Prva je bila na rasporedu u utorak, 25. siječnja, protiv Hajduka, koja je prvoligašu poslužila kao posljednja provjera prije početka drugog dijela 1. HNL. Varaždinci su na poluvremenu vodili 2:1, no Hajduk na krilima Livaje slavio s 4:2.

– Jako sam zadovoljan kako smo izgledali protiv Hajduka. Ono što je najvažnije je da smo igrali, odnosno držali loptu i kroz igru tražili prilike, a ne da smo stajali u bloku i onda iz kontri tražili šansu. Do 60. minute bili smo ravnopravan protivnik, to me iznimno veseli – ističe Mario Kovačević, trener Varaždina.

Varaždinski nogometaši odradili su još tri prijateljske utakmice protiv dalmatinskih trećeligaša i u sve tri su slavili. Pobijedili su Split 3:1, Uraniju iz Baške Vode s 3:0, dok su sa Zagorom odigrali 1:1.

– Drago mi je što su svoju priliku iskoristili i naši mladi igrači. Na pripreme smo poveli kadete Težaka i Canjugu. Vjerujem da ne treba strahovati za budućnost varaždinskog nogometa – dodao je Kovačević.

Pojačanja?

No kako su se snašli novi igrači Fran Brodić i Ricardo Bagadur?

– Obojica će biti pojačanja. Brodić je mnogo toga prošao i odlično će se uklopiti u našu igru. Bagaduru još nedostaju utakmice, no kad će biti 100 % spreman, bit će nam od velike koristi – ističe Kovačević.

Prijelazni rok još nije gotov, neslužbeno doznajemo da Uprava radi na dovođenju pojačanja koje bi pokrilo desni bok varaždinske momčadi.

– Naravno da svaki kvalitetan igrač može učiniti našu ekipu još boljom, no vjerujem u ovaj kadar i nadam se da ćemo se svi na kraju radovati jer smo uspjeli osvojiti 1. mjesto, koje nas vodi opet u 1. HNL – naglasio je Kovačević, čijoj ekipi slijedi generalka u subotu, 5. veljače, protiv Međimurja.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje