Povežite se s nama

Sport

NK Varaždin pobjedom protiv Orijenta zasjeo na 1. mjesto 2. HNL, derbi zasjenila teška ozljeda Leonarda Vuka

Objavljeno:

- dana

Na stadionu Varteksa odigran je derbi 16. kola 2. HNL između do ovog kola vodećeg Orijenta 1919 i domaćeg drugoplasiranog Varaždina. Varaždin je preokretom slavio s 2:1.

Trener Mario Kovačević izveo je sastav: Sentić – Škaričić, Karabatić, Senić, Urata – Lusavec, Postonjski – Vuk, Teklić, Posavec – Brodić.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u 17. minuti kapetan Varaždina Igor Postonjski pokušao je iz slobodnjaka, ali gostujući vratar Kristian Boglić odbio je u korner. U  20. minuti najbolja prilika za goste. Varaždinska obrana je oklijevala i najbolje se snašao Dino Dukađin, no njegov udarac bio je preslab.

U 29. minuti još je jednom morao intervenirati vratar Karlo Sentić koji je odlično obranio. Pritisak gostiju se isplatio. U 31. minuti nakon flipera u petercu loptu je u mrežu domaćih poslao Dukađin za 1:0.

Potom su Varaždinci pritisnuli goste, no u 37. minuti nakon kontre, veznjak gostiju Daniel Jadric dobro je rastegnuo varaždinskog vratara.

U 42. minuti najbolja prilika za Varaždince u prvom dijelu. Nakon udarca Urate, lopta se odbila do Vuka koji je opalio iz prve, no vratar Boglić je fantastično obranio.

Vuku pukla noga

U prvom minuti nastavka odmah čista prilika za Varaždince. Posavec je probio bok, dao za Tonija Teklića koji je oklijevao i pucao u blok. Nakon toga došlo je do sudara Vuka i gostujućeg vratara Boglića. Vuk je pao i ispostavilo se da je slomio nogu. On je hitno prevezen u varaždinsku Bolnicu gdje je operiran.

Umjesto Vuka ušao je Stjepan Igrec. Baš je Igrec u 68. minuti probio bok, ubacio u peterac gdje je loptu u svoju mrežu za izjednačenje spremio gostujući stoper Dominik Mulac.

Samo minutu kasnije pao je i drugi varaždinski gol. Nakon što je tek ušao mladac, 19-godišnji Niko Domjanić odlično je reagirao na nabacivanje Luke Škaričića i loptu glavom pospremio u mrežu gostiju.

Rezultat 2:1 Varaždinci su zadržali, iako se nakon 90 minuta igralo još 10 minuta, i tako su od Riječana preuzeli 1. mjesto 2. HNL.

U idućem kolu u Varaždin dolazi Cibalija.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje