Povežite se s nama

Crna kronika

U Banfiju prilikom iskopa zemlje na gradilištu pronađena mina zaostala iz 2. svjetskog rata

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 16. veljače 2022. godine, u jutarnjim satima u Banfiju, prilikom iskopa zemlje na gradilištu kuće 35-godišnjak je pronašao eksplozivnu napravu.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te utvrdili da se radi o minobacačkoj mini call. 82 mm, najvjerojatnije zaostaloj iz II. svjetskog rata.

Policijski službenici su na mjestu događaja kontroliranom eksplozijom minu uništili te pritom nisu nastupile nikakve posljedice.

– I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, na broj telefona 192. Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te pozivamo građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija – poručila je PU međimurska.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje