Povežite se s nama

Zabava & Stil

Sportska 5ica, kviz na koji dolaze pravnici, medicinari, poduzetnici, pa čak i svećenici, doživjet će 100-to izdanje

Objavljeno:

- dana

– Kad sam pokretao kviz, nikad nisam mislio da će svećenik doći. Ovo je ludo – rekao je oduševljeno Filip Bišćević koji je 2018. godine pokrenuo kviz Sportska 5ica.

– Prvi doticaj s pub kvizovima imao sam kad sam studirao u Zagrebu. Ekipa cimera i prijatelja je neredovno pohodila „Kviz petkom“ u Studentskom centru. Nikada se nismo nešto proslavili, ali cijeli koncept druženja s prijateljima, a pritom natjecanja s ostalim ekipama, odmah me zarobio. Po povratku u Varaždin na jesen 2017. godine u Gossip baru je održano prvo izdanje kviza „Nogometne ikone“. Moj prijatelj i vođa te ekipe, Filip Pranjić, okupio je respektabilnu ekipu i prvo izdanje odmah smo uzeli kao i većinu sljedećih izdanja. U tom trenutku shvatiš da ekipa i ti znate neke „gluposti“ koje drugi očito ne znaju i tako smo se počeli prijavljivati na ostale kvizove u gradu – opisao je Filip svoje prvo iskustvo s pub kvizovima.

Na jednom od varaždinskih kvizova dogodila mu se nepravda i odlučio je pokrenuo vlastiti kviz.

– Javio sam se Adamu, vlasniku Gossip bara, dogovorili smo termin četvrtkom navečer i krenuli. Prva Sportska 5ica brojila je četiri ekipe, od čega smo četvrtoj ekipi doslovno gurnuli papire pod nos i rekli da igraju kad su već tu. Prve tri sezone svako izdanje bilo je podijeljeno na pet kategorija pa otud naziv kviza, a posljednje dvije sezone prebacili smo se na standardni format kvizova neopterećen kategorijama – objasnio je Bišćević.

Vijest o 5ici polagano se širila i počelo se okupljati sve više ekipa. Na kviz danas konstantno dolazi oko tridesetak ljudi. Riječ je o ljudima raznih profesija, od magistara farmacije, novinara, pravnika, stručnjaka za EU projekte, ekonomista, poduzetnika, pa i svećenika.

Ekipe koje se konstantno natječu su Metzelder Benz, Donkey Hot, Dribleri i pjesnici, Grimsby FC, 1862 Bunića, Kaj ne po lampi, Botta, Anthony Onlyarmy, No Name, Celta Pivo i Kristinina Gillera (jedina međimurska ekipa).

Sad je kviz došao do 100-tog izdanja.

– Daleko smo od najpopularnijih kvizova u gradu i okolici, ali neki „snovi“ o tome davno su splasnuli. Kad 99 puta zaredom gledate iste ljude, i ja kao voditelj i ostali natjecatelji međusobno, razvijete neke odnose koji po meni ovaj kviz odjeljuju od drugih. Međusobna podbadanja, zajednička druženja prije i nakon svakog izdanja bez zle krvi su najveća vrijednost 5ice i zalog za budućnost. Moj osobni cilj je bio doći do stotog izdanja pa što bude. Sad kad smo tu, spreman sam sastavljati i voditi je dokle god gajimo vrijednosti koje sam ranije naveo. Teoretski, možda kroz tridesetak godina slavimo 1000-to izdanje, a možda ne doživimo 150-to – istaknuo je voditelj Sportske 5tice.

Stoto izdanje kviza održat će u subotu, 26. veljače, u večernjim satima.

– Sad kad je stotka pred vratima, želim se uz navedene ekipe i njihove članove zahvaliti osoblju Gossip Bara s kojim smo odmah kliknuli, Eni Velagić na čiju sam preporuku došao do šanse da održavam 5icu, gazdi na pruženoj šansi, prijateljima i sestri Janji koja je često uskakala i pomagala kad bi zaškripilo. Ovim putem volio bih pozvati sve zainteresirane da se dođu okušati na budućim izdanjima 5ice, ovu stotku ostavite nama, to je naša proslava zajedničkog druženja protekle četiri godine – zaključio je Bišćević.

Zabava & Stil

Legendarni punk rock band Električni orgazam će svirati u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još jedan odličan koncert održat će se na Sceni Rogoz u Varaždinu.

HNK u Varaždinu najavio je najavio je koncert legendarnog punk rock banda Električni orgazam, koji će se održati u utorak, 7. svibnja, s početkom u 21 sat na Sceni Rogoz HNK Varaždin.

Bogata diskografija uz koju su rasle generacije, garantira odličnu zabavu.

Požurite po ulaznice koje su dostupne na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje