Povežite se s nama

Crna kronika

Trojac osumnjičen za lihvarske ugovore, policija privremeno oduzela 700.000 kuna!

FOTO: PUM

Objavljeno:

- dana

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su dvije muške osobe u dobi od 41 i 43 godine i jedna ženska osoba u dobi od 43 godine s područja Piškorovca počinili kaznena djela lihvarskih ugovora na štetu više osoba.

>>U velikoj akciji povezanoj s kamatarenjem u Piškorovcu uhićeno 20 osoba<<

– U razdoblju od kolovoza 2016. do kraja 2021. godine u namjeri protupravnog stjecanja imovinske koristi, iskorištavajući nuždu oštećenih osoba izazvanu teškom materijalnom situacijom, ugovarali su posudbe novaca koje su bile u nerazmjeru s onim što su im oštećeni morali vratiti u gotovini ili su osumnjičeni samostalno raspolagali s njihovim debitnim karticama te podizali novac na bankomatima.

Na opisani način oštećenima su u navedenom vremenskom razdoblju s nezakonitim kamatama posuđivali veće količine novaca te na taj način ostvarili promet od oko 3.000,000 kuna i protupravnu imovinsku korist od oko 1.350.000 kuna – javljaju iz PU međimurske.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu u više navrata su izvršene pretrage domova i vozila osumnjičenika i drugih osoba te su pronađeni dokazi (evidencija osoba kojima je posuđivan novac, više debitnih kartica, osobne iskaznice, mobilni uređaji i veći iznos novca u kunama i eurima). Privremeno je oduzet gotovinski iznos od oko 700.000 kuna, što upućuje da su osumnjičeni tijekom dužega vremenskog razdoblja posuđivali novac kao vid neprijavljene djelatnosti, temeljem čega su ostvarivali imovinsku korist.

– Imajući u vidu da raspolažemo saznanjima o postojanju većeg broja građana na čiju štetu su počinjena kaznena djela lihvarskog ugovora, pozivamo sve potencijalno oštećene građane na suradnju i molimo ih da se obrate s korisnim informacijama ovoj Policijskoj upravi pozivom na broj 192, putem elektroničke pošte [email protected] ili neposredno u najbližoj policijskoj postaji – naglašavaju iz međimurske policije.

Osumnjičeni su uhićeni i tijekom prijepodneva predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, a protiv njih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Direktor međimurske tvrtke novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

kreditna kartica plaćanje
Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 38 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak od siječnja 2019. do siječnja 2020. godine, kao direktor okrivljenog trgovačka društva s područja Međimurske županije, novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće te bankovnom karticom društva plaćao robu za osobne potrebe i podizao gotov novac koji je zadržavao za sebe čime se nepripadno okoristio za više od 185.000 kuna. Osnovano se sumnja da okrivljeni 38-godišnjak nije u poslovnoj dokumentaciji društva prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje