Povežite se s nama

Crna kronika

Majka i baka u Varaždinu sustavno zlostavljale četvero djece

FOTO: ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 38-godišnjakinje i 69-godišnjakinje zbog počinjenih kaznenih djela povrede djetetovih prava.

Tereti ih se da su tijekom 2021. godine u Varaždinu, kao majka i baka četvero maloljetne djece starosti od 9 do 15 godina počinile navedeno kazneno djelo.

One su verbalno i fizički zlostavljale djecu te se međusobno sukobljavale pred djecom.

Crna kronika

Netko je 62-godišnjaku iz šume u Paki ukrao drva vrijedna 10.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na šumskom predjelu zvanom Jerdelska u Paki u pet mjeseci nepoznati je počinitelj u šumi u vlasništvu 62-godišnjaka, posjekao i odvezao 30-ak stabala bukve i hrasta.

Prema procjeni oštećenog materijalna šteta iznosi oko 10.000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 22. do 23. svibnja u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kombi vozilo u vlasništvu 58-godišnjaka te otuđio udarne bušilice, električni čekić, kutnu brusilicu i drugi alat. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 8000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

         

Nastavite čitati

Crna kronika

Denisu K. (38) koji je nožem u Donjem Knegincu ubio oca određen istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva i tjelesne ozljede.

>>FOTO Krvavi sukob u Knegincu: Zgodan, miran dečko i nitko ne bi pomislio da će se tako nešto desiti

Riječ je o Denisu K. koji je u obiteljskoj kući u mjestu Donji Kneginec, zadao nožem ocu (64) više ubodnih i reznih rana uslijed kojih je on preminuo. Također, nožem je nanio tjelesne ozljede svojoj majci (61) u vidu više reznih rana po ruci.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje