Povežite se s nama

Crna kronika

Suđenje četvorki za teško ubojstvo Nine Čengića: “Ivor ga je udario šakom u glavu, a Asja lokotom po trbuhu

Objavljeno:

- dana

Saslušanjem preostalih svjedoka u utorak, 15. ožujka, nastavljeno je suđenje Ivoru Vujasinoviću (29), Asji (25) i Ivanu (20) Gorskom te Dominiku Žnidariću (25), koje se tereti za teško ubojstvo Nine Čengića (35).

Hrvoje Č. sa svojim prijateljem Matejom ispred Kulturane pronašao je Čengića u nesvijesti te je zvao Hitnu medicinsku pomoć.

– Matej i ja smo krenuli kući i vidjeli da netko iza zida leži. To je bio Nino. Uho mu je krvarilo. Provjerili smo diše li i zvali smo Hitnu. Čekali smo je oko pola sata – ispričao je Hrvoje, koji bio upoznat s tim da je Čengić istučen, no rečeno mu je bilo da se pridigao i otišao kući.

Tučnjava

Ni u najluđim primislima Hrvoje nije slutio da je Čengić pretučen do smrti.

Hrvoje Č. tučnjavu nije vidio, no svjedok iste bio je Karlo Š.

– Ivor je pokojnog udario šakom u glavu, i to zatvorenom šakom, a Asja ga je lokotom udarila po trbuhu. To se sjećam, ostale stvari su mi te večeri u magli, mislim da sam imao alkoholnu amneziju, što zbog velike količine alkohola koju sam konzumirao, što zbog toga jer sam se dva dana prije tog događaja cijepio protiv COVID-a – ističe Karlo Š., koji se nakon tučnjave vratio u objekt i tražio od Asje da provjeri je li Čengić u redu.

– Ona je to i učinila te mi odgovorila da je dobro i da diše – isticao je Hrvoje u iskazu Državnom odvjetništvu koji mu je predočen na raspravi.

Vujasinovićeva obrana upitala je Hrvoja Č. kako to da se nekih stvari sjeća, a nekih ne.

– Rekli ste da je Vujasinović udario Čengića zatvorenom šakom. To se možete sjetiti, a puno toga niste zapamtili, a ovo jeste. Zaključujete li to ili ste to zaista vidjeli? Ako se dobro sjećam – nije u ovakvom predmetu vjerodostojno. Ili teretite ili ne teretite nekoga, pa budite čvrsti u tome što ste vidjeli – rekao je odvjetnik Ivora Vujasinovića.

Također i četvrtooptuženi Žnidarić je ispitivao svjedoka.

– Ne možeš se sjetiti. Čuj, cijeli iskaz ti je lažan – rekao je Žnidarić.

Branitelj drugooptužene Asje Dvorski upitao je svjedoka je li itko u rulji povikao kad je optužena četvorka izašla iz Kulturane: “Idemo ubiti Čengića!” ili kad su ga udarali, jesu li vikali: “Ubit ćemo te!”

Bez dogovora?

– Ne, to nitko nije vikao – rekao je Hrvoje.

Također, saslušana je i Monika T., koja je vidjela Čengića na podu unutar objekta. Naime, njegov pad s barskog stolca unutar objekta drži Vujasinovićeva obrana ključnim, odnosno da je taj pad bio koban za kasniju Čengićevu smrt.

– Pokojnog nisam poznavala i duboko me to sve potreslo. Ono što sam vidjela je Čengić na podu, a sam pad nisam vidjela. Tada se samostalno pridigao. Vidjela sam jednom da je pao – zaključila je Monika T.

Suđenje se nastavlja 30. i 31. ožujka.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje