Povežite se s nama

Život i društvo

Počelo uređenje prostorija Matičnog ureda u Bartolovcu koji postaje mjesto okupljanja i aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Nakon energetske obnove Matičnog ureda u Bartolovcu, Općina Trnovec Bartolovečki prionula je daljnjem poslu i ovih dana započela s njegovim unutarnjim uređenjem.

Zahvaljujući radovima vrijednim gotovo 350.000 kuna, brojne udruge i zainteresirani mještani imat će na raspolaganju novi i adekvatan prostor.

Kako je pojasnila načelnica Verica Vitković, riječ je o zgradi koja je nekada bila sjedište Općine, ali i vjenčaona, a sada će dobiti nešto drugačiju namjenu i bit će dostupna široj lokalnoj zajednici.

– U planu je i mali etno muzej u koji će se postaviti kulturna baština te prostorije za sportske udruge, a neke od prostorija koristit će i Općina. Uz ovaj objekt nalazi se i naš Društveni dom kojeg naši mještani također koriste za razna događanja i svečanosti, čak unutra imamo i podnu instalaciju koja dozvoljava igranje stolnog tenisa, što je u našoj općini tradicija – rekla je Vitković.

Radovi su u potpunosti financirani iz općinskog proračuna, a trebali bi biti dovršeni do Dana Općine, 17. travnja. Trenutno je u tijeku postavljanje podnih, zidnih i stropnih obloga, a kako je naglasila načelnica Vitković, zgrada će nakon dovršetka radova biti spremna za korištenje.

– Kod Društvenog doma imamo i parkirni prostor gdje će prema sadašnjem planu biti i mali park sa zelenim travnjakom, a dio će se koristiti i za parkirna mjesta. Naime, to je prostor na kojem smo srušili zgradu javne namjene koja je bila ruglo ovog mjesta – dodala je načelnica.

Inače, projekt energetske obnove u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna sufinanciran iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije obuhvaćao je sanaciju krovišta, novu fasadu i zamjenu i ugradnju nove stolarije, a za tu je investiciju Općina iz svog proračuna izdvojila preko pola milijuna kuna.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje