Povežite se s nama

Život i društvo

Uskršnja izložba ručnih radova Udruge žena Svibovečki zvon bila je zanimljiva

Objavljeno:

- dana

Varaždinske Toplice mogu se pohvaliti velikim brojem aktivnih udruga koje svojim radom, trudom i aktivnostima pridonose povećanju kvalitete života građana i čuvaju kulturu i baštinu topličkog kraja.

Jedna od njih je i Udruga žena Svibovečki zvon koja je protekle nedjelje, 10. travnja, u Društvenom domu Svibovec organizirala prigodnu uskršnju izložbu ručnih radova njihove članice Marice Zorman.

Unatoč tome što su posljednje dvije godine bile poprilično izazovne, i više su nego zadovoljni odazivom i interesom mještana koji je bio itekako velik.

Kako je pojasnila predsjednica Udruge Verica Pantaler, Svibovečki zvon trenutno broji 22 člana, a iako tijekom godine, s obzirom na epidemiološku situaciju nisu provodili velik broj aktivnosti, polako se vraćaju u staro normalno.

-Pošto je naše mjesto ekološki osviješteno, provodili smo akcije skupljanja smeća, održavanja zelenih površina i sadnje cvijeća. Rado se odazivamo na sve gradske manifestacije, provodimo radionice za djecu, prigodne priredbe, darivanja, a svake godine organiziramo i humanitarnu akciju „Radostan Božić svima” za teško bolesne i nepokretne osobe – rekla je Pantaler dodavši kako im je glavni cilj pridonijeti boljem, kvalitetnijem i ljepšem životu mještana.

Pohvalivši odličnu suradnju s Gradom, predsjednica Udruge Pantaler zahvalila je gradonačelnici Dragici Ratković i Gradskom vijeću na kontinuiranoj podršci.

-U narednom razdoblju voljeli bi privući i više mladih članova koji su i sada vrlo aktivni u raznim akcijama te podržavaju rad naše udruge – najavila je Pantaler.

Izložbu je posjetila i predsjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta koja je pohvalila rad Udruge. Poručivši kako je bila ugodno iznenađena ljepotom svih izloženih radova, Nofta je naglasila kako je u njihovu izradu uloženo puno truda i ljubavi.

-Udruga se bavi nizom aktivnosti, a ono najvažnije je da rade na očuvanju kulturne baštine našeg kraja i svoja znanja i iskustva prenose na mlade naraštaje i na tome im se posebno zahvaljujem – rekla je Nofta.

Grad potpomaže rad svih udruga na svom području, a predsjednica Vijeća Nofta kazala je kako one sa svim svojim aktivnostima pridonose većoj kvaliteti života u Varaždinskim Toplicama.

-Suradnja s našim topličkim udrugama je jako dobra. Grad im je i nadalje će im biti velika podrška u njihovom radu – zaključila je Nofta.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje