Povežite se s nama

Međimurje

“Mesap Jesen“ nudi bogat zabavni program, besplatan ulaz i okrepu

Objavljeno:

- dana

SAJAM U NEDELIŠĆU

Sajam poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije te komunalne i ekološke opreme “Mesap Jesen 2016.“ otvorit će idućeg tjedna po 10. put svoja vrata svim posjetiteljima na sajamskom prostoru u Nedelišću.

Tradicionalna sajamska priredba “Mesap Jesen” bit će održana u dane vikenda od 19. do 20. studenoga i predstavit će sve ono po čemu međimurske tvrtke i gospodarstvo prednjače u Republici Hrvatskoj. Uz gospodarstvenike iz zemlje i inozemstva, na štandovima se predstavljaju i brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva te udruge iz različitih branši. U segmentu poljoprivrede bit će zastupljeni poljomehanizacija, oprema za farme, sjemenska roba, stočna hrana, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, sistemi za navodnjavanje, sadnice i drugo. Sajamski prostor u Nedelišću već je niz godina mjesto okupljanja udruga i tvrtki koje se bave ekologijom i zdravom prehranom te obnovljivim izvorima energije, poput onih čiji su izvorište vjetar, Sunce ili bioplin koji nastaje na stočarskim farmama. 

Zastupljeni su poljoprivreda, ekologija i zdrava prehrana, obnovljivi izvori energije, hortikultura…

Također, ove će godine posjetitelji u sajamskoj dvorani površine 2.500 četvornihm metara izložbenoga i poslovnog prostora od okupljenih izlagača moći štošta doznati o hortikulturnom uređenju i komunalnoj opremi. Podsjećamo, sajmovi ovakvog tipa prvenstveno služe da, uz nove trendove i informacije na tržištu, sudionici osiguraju i nove kontakte, uz nezaobilazne edukacije. Inače, organizatori ovogodišnje jubilarne sajamske priredbe su uz besplatan ulaz za sve posjetitelje pripremili bogat zabavni program i okrepu. Naime, kako doznajemo od direktora manifestacije Vitomira Kirića, subota će biti ispunjena brojnim popratnim događanjima poput stručnih skupova i radionica, dok će u nedjelju biti održano natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkoga gulaša. U spomenutom specijalitetu posjetitelji će besplatno uživati, baš kao i u jelima koja će spraviti sudionici dvodnevnoga kulinarskog showa.

Svi zainteresirani za dodatne informacije i prijave mogu se obratiti na MESAP d.o.o., Marčec Josipa 27, 40305 Nedelišće, odnosno na telefon 040/ 822-850 i fax 040/822- 851 te na e-mail [email protected] ili [email protected]. Obrasci “Prijava za sajam“ dostupni su na internetskoj stranici Mesapa 
www.mesap.hr.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje