Povežite se s nama

Međimurje

Međimurje proglašeno najboljom destinacijom godine u kontinentalnom turizmu

Objavljeno:

- dana

Još jedna turistička nagrada stiže u Međimurje. Međimurje je proglašeno najboljom destinacijom godine u kontinentalnom turizmu.

Međimurje je jednostavno – najbolje! Tako glasi i naziv nagrade u turizmu, Simply the best, dodijeljene Međimurskoj županiji na svečanosti 10. travnja u Biogradu na Moru, u novom ciklusu izbora za destinacije godine. U kategoriji Destinacija godine – kontinentalna Hrvatska, za kreativnost, inovativnost, razvoj, te unapređenje turističke ponude, Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia – Međimurje su proglasili pobjednikom.

Ovom nagradom Međimurje je prepoznato kao izuzetna turistička destinacija, ali je i veliko priznanje za dugotrajne napore i ulaganja koja se kontinuirano provode kako bi se turistička ponuda našeg kraja podigla na najvišu razinu. Međimurje sve svoje posjetitelje osvaja idiličnim krajolicima, bogatom kulturnom baštinom, enogastronomijom, ali i inovativnim turističkim doživljajima. Nagrada plod je dugogodišnjeg rada, strateškog planiranja ali i suradnje svih dionika u turizmu.

Nagradu su primili župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurja Rudi Grula. Župan je tom prigodom istaknuo da uspjesi međimurski turizam, leže na čvrstim temeljima jasne strategije, mudro građene i uporno provođene godinama: „Međimurje je prvak održivog turizma Hrvatske s Green Destination oznakom, višestruki laureat brojnih drugih renomiranih nagrada za dosege u turizmu, a sada i nositelj ove prestižne nacionalne nagrade za najbolju destinaciju godine kontinentalne Hrvatske – Simply the best. Nagrade nas čine ponosnima i ispunjavaju zahvalnošću što nas se prepoznaje kao predvodnike te predstavljaju gorivo za nove uspjehe“. Župan je dodao da je Međimurska županija potporama u turizmu potaknula stvaranje stotinjak novih turističkih proizvoda samo u recentnom razdoblju.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula istaknuo je da je i Simply the best nagrada nova potvrda puta kojim Međimurska županija i Turistička zajednica kroče i kojim svoje vrijednosti, kulturno-povijesnu baštinu, jedinstvene prirodne ljepote i eno-gastronomsku ponudu prezentiraju gostu, istovremeno otvarajući poslovne prilike domaćem stanovništvu.

Međimurju će ovu nagradu iskoristiti na najbolji mogući način – potaknuti razvoj turizma te privući još veći broj posjetitelja željnih autentičnih iskustava koje samo Međimurje može pružiti.

Osvajanjem ove prestižne nagrade, Međimurska županija odabrana je kao destinacija koja će sljedeće godine ugostiti predstavnike turističkih ureda, agencija, turističkih zajednica te pružatelja turističkih usluga iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prihvaćanjem domaćinstva i organizacijom ovakvog eventa u našem kraju, Međimurska županija imat će priliku pokazati sve svoje potencijale, a boravak turističkih djelatnika i njihovo upoznavanje sa svim bogatstvima našeg kraja, zasigurno će imati utjecaj na promociju Međimurja kao poželjnu turističku destinaciju.

Međimurje

Mimohod maturanata u Čakovcu u petak, a na red će paziti i roditeljske ophodnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 16. svibnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec s početkom u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti povodom ovogodišnje “Coolijade”.

Sudjelovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pedagoginja Graditeljske škole Čakovec Anja Zadravec Jančikić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja, od ponedjeljka do petka. Ujedno, u petak, 24. svibnja, s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata. Ovogodišnja trasa kretanja započinje u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole te se potom povorka maturanata nastavlja kretati Ulicom Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, a zatim Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završava kod SRC-a “Mladost” u Športskoj ulici. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

Kao i prethodnih godina, završne svečanosti maturanata imat će i natjecateljski karakter kroz biranje najmaturanta/najmaturantice i najoriginalnijeg razreda, a sve u cilju poticanja maturanata na odgovorna i društveno poželjno ponašanja. Proglašenje ovogodišnjih pobjednika održat će se na završnoj svečanosti maturanata u petak, 24. svibnja.

Načelnik Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni značajniji sigurnosni incidenti. Osnovni cilj nazočnosti policijskih službenika na proslavama maturanata, svakako je smanjiti sve moguće rizike koji dovode do neželjenog ponašanja, odnosno narušavanja javnog reda i mira te naravno oštećenja tuđe imovine ili prekomjerne konzumacije alkoholnih pića. Na kraju je dodao kako mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da “Coolijada” prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec, upoznao je prisutne novinare kako će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje”. Radi se o ophodnjama sastavljenim od roditelja maturanata i policijskih službenika, a koje će u razdoblju od 20. do 23. svibnja obilaziti okupljanja maturanata. Dodao je, kako su policijski službenici zaduženi za prevenciju, obišli sve srednje škole na području Međimurske županije te pritom održali prigodna predavanja putem kojih su maturantima uputili mnogobrojne savjete s ciljem preveniranja neželjenih ponašanja.

Na kraju konferencije ravnatelj Srnec poetski se osvrnuo na ovogodišnji finale okupljanja maturanata na SRC-u “Mladost”, pa je rekao: “U petak čakovečki sportsko rekreacijski centar bit će SRCE MLADOSTI”.

Također, u cilju zaštite sigurnosti svih sudionika završne svečanosti Dana maturanata u petak, 24. svibnja, od 13 do 20 sati za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu, točnije od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje