Povežite se s nama

Sport

4. NL Čakovec – Varaždin: Bednja gostujućom pobjedom u derbiju protiv Nedeljanca skočila na prvo mjesto

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Sjajna utakmica puna preokreta odigrana je u Nedeljancu. U derbiju 21. kola 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin, Bednja je upisala gostujuću 3:2 pobjedu protiv Nedeljanca. Gosti su prvi stigli do prednosti kada je u 26. minuti precizan bio Richard. S minimalnim vodstvom Bednje otišlo se i na odmor.

U nastavku susreta domaći nogometaši u svega pet minuta rade preokret. Prvo je za 1:1 iz najstrože kazne pogodio Dejan Kučko u 55 minuti, da bi za 2:1 precizan bio Tomislav Medved. Gosti se ne predaju i do kraja utakmice uspijevaju preokrenuti zaostatak. Već u 72. minuti je na 2:2 izjednačio Valerio Puškadija, a slavlje Bednji osigurao je Mihael Đurin golom u 88. minuti.

Ovom pobjedom momčad Bednje se probila na vodeće mjesto na tablici i u potpunosti zakomplicirala borbu za naslov prvaka u posljednjih pet kola. Bednja je vodeća s 43 boda. Bod manje ima Nedeljanec, Ivančica je skupila 41 bod, a prate ih Zelengaj i svetomarska Mladost s po 39 bodova.

Zelengaj je poražen s 2:1 u Oporovcu od Galeba, dok je Jalžabet na domaćem travnjaku s minimalnih 1:0 bio bolji od Dubravke-Zagorca.

Ostali rezultati 21. kola: Mladost (SM) – Mladost Komet 3:0, Dinamo (D) – Plitvica 3:0, Ivančica – Budućnost 10:2, Draškovec – Naprijed 1:0.

Parovi 22. kola: Zelengaj – Mladost (SM), Mladost Komet – Nedeljanec, Budućnost – Draškovec, Plitvica – Galeb, Bednja – Jalžabet, Naprijed – Dinamo (D), Dubravka-Zagorac – Ivančica.

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje