Povežite se s nama

Crna kronika

Više pijanih muškaraca se potuklo na parkiralištu u Hrženici, 37-godišnjak potegnuo i pištolj

Objavljeno:

- dana

Dvojica ozlijeđena

U Preloškoj ulici u Hrženici na parkiralištu u nedjelju oko 1.30 sati došlo je do masovne tučnajve.

U tučnjavi su sudjelovale osobe starosti 19, 22, 23, 23, 24, 32 i 37 godina. Bili su pod utjecajem alkohola vikali i galamili, te se međusobno naguravali i tukli na parkiralištu ispred jednog ugostiteljskog objekta. Ozlijeđeni muškarci starosti 32 i 37 godina te im je medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Pritom je oštećeno i više vozila na parkiralištu, a na mjestu događaja policija je pronašla čahure streljiva. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je muškarac starosti 37 godina počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom. Kako se sumnja, isti je vatrenim oružjem ispalio nekoliko hitaca u nepoznatom smjeru. Tom prilikom nije došlo do propucavanja imovine i ozljeđivanja osoba.

Protiv osumnjičenog policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu.
 

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje