Povežite se s nama

Sport

Ivana Dežić iz Lokomotive odlazi u Francusku: “Ovo je ugovor koji sam čekala cijelu karijeru”

Objavljeno:

- dana

Ludbrežanka Ivana Dežić (28), ujedno i hrvatska reprezentativka ima novi klub. Francuski ESBF Besançon na svojim stranicama najavio je Ivanu kao veliko pojačanje, koja je potpisala ugovor na dvije godine.

Ivana, desni vanjski, na polusezoni je prešla iz Koke u zagrebačku Lokomotivu, a sada je potpisala ugovor s trenutno četvrtoplasiranom ekipom 1. francuske rukometne lige.

– Za mene je to stvarno veliki iskorak, odnosno ugovor koji sam čekala cijelu karijeru. Oduvijek mi je želja bila francuska liga i kad su me pozvali, nisam mogla odbiti – rekla je Ivana.

Vodeći u 1. francuskoj ligi je Metz, drugoplasirani je Brest, a treće mjesto drži Pariz.

– Samo sam lijepe stvari čula za klub. Uvjeti su odlični, igrat ću i europska natjecanja. Pripreme počinju 18. srpnja i jedva čekam – rekla nam je Ivana koja je jedno vrijeme radila i kao novinarka u Podravskom listu.

Podsjetimo, Dežić je karijeru započela u Rukometnom klubu Ludbreg, poslije je igrala za čakovečki Zrinski, da bi potom kao kadetkinja prešla u Koku.

U Koki je dobila priliku u seniorskoj ekipi i ubrzo postala jedna od stožernih igračica. Njezine igre nadišle su varaždinske prilike, pa je prešla u redove Podravke. Uslijedio je potom transfer u poljski Pogon, za koji je igrala u sezoni 2018./2019. S Pogonom je igrala finale Challenge kupa i finale poljskoga kupa te je njezina ekipa završila peta u Prvenstvu.

Potom se vratila u Koku u čijim redovima se zadržala dvije i pol sezone do odlaska u Lokomotivu.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje