Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Učenici OŠ Maruševec posjetili Vukovar i pobijedili na kvizu znanja!

Objavljeno:

- dana

POSJET KOJI ĆE PAMTITI

Učenici OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec i PŠ Druškovec su sa svojim razrednicama, Mirjanom Stanisavljević Trstenjak i Ljiljanom Ramljak te ravnateljicom Anom Galic, 7. i 8. prosinca, kao i još nekoliko škola Varaždinske županije, u okviru projekta „Posjet osmaša Vukovaru“, boravili u Gradu – heroju.

Tijekom dvodnevnog boravka u Vukovaru učenici su prvog dana slušali predavanje na temu Domovinski rat i Bitka za Vukovar te su se upoznali s uzrocima i strašnim posljedicama rata na tom području i općenito u Hrvatskoj. Istog dana razgledali su novootvoreni Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar smješten u dvorcu Eltz, a navečer prošetali centrom grada do Spomen križa na ušču Vuke u Dunav.

Drugi dan bio je posvećen obilasku memorijalnih lokacija na širem području grada: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinskoj cesti, Memorijalni centar Domovinskog rata – bivša vojarna 204. brigade, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica ’91, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Spomen dom Ovčara.

U završnom dijelu programa učenici su prisustvovali predavanju, simbolično nazvanom, Škola mira. Škola mira završna je faza dvodnevnog izleta učenika, a cilj joj je da učenici iz Vukovara odu s razumijevanjem vrijednosti mira i tolerancije. Ovime se učenicima željelo prenijeti pozitivno ozračje u kojem će se oni razvijeti kao odgovorni građani i građanke svjesni neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira. Moć prošlosti od velike je važnosti u izgradnji pravedne i mirne budućnosti.

Na samom kraju ovog projekta za sve škole je održan Kviz znanja u kojem su učenici OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec osvojili prvo mjesto i time završili dojmljiv posjet Vukovaru koji zasigurno neće zaboraviti.

 

Izvor:
Foto: OŠ MARUŠEVEC

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje