Povežite se s nama

Sport

Dominacija i rušenje nekoliko rekorda varaždinske trojke Koščak, Kišak i Farkaš

Objavljeno:

- dana

U Karlovcu je održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke (U-18), a Atletski klub Sloboda zauzeo je 2. mjesto po broju osvojenih medalja, s čak 10 zlata i jednim srebrom, iza zagrebačkog Agrama.

Osim 10 zlata varaždinski atletičari postigli su i tri nova državna rekorda.

Mlađi juniori Roko Farkaš i Janko Kišak ponovno su obarali vlastite rekorde. Tako je Roko u prvom danu natjecanja poboljšao vlastiti državni rekord koji sada iznosi 10,44 s. Istim rezultatom Roko je zauzeo vodeću poziciju u Europi u kategoriji mlađih juniora. Drugog dana
natjecanja oborio je državni rekord na 200 m te potvrdio normu za Svjetsko juniorsko (U-20) prvenstvo u Kolumbiji s 21.20 s. Treći naslov prvaka Hrvatske osvojio je u disciplini skok u dalj s novim osobnim rekordom od 7,38 m.

Janko Kišak poboljšao je vlastiti državni rekord na 110m prepone s rezultatom 13.94 s, te
potvrdio normu za mlađe juniorsko Prvenstvo Europe u Jeruzalemu. Slavio je i u skoku u vis s
preskočenih 1.83m. Normu za Prvenstvo Europe istrčao je u utrci na 400 m prepone s nevjerojatnih 54.59 s, što mu je ujedno i osobni rekord.

Štafeta 100-200-300-400m kod mlađih juniora u sastavu: Mateo Pongračić, Ronaldo Podvezanec, Janko Kišak i Roko Farkaš okitila se srebrom s rezultatom 2:01,92.

Najuspješniji pojedinac natjecanja bila je Jana Koščak s osvojene četiri zlatne medalje. U disciplini 100 m s preponama oborila je vlastiti rekord s rezultatom 13.55, što je samo 3 stotinke slabije od državnog rekorda. Slavila je u dvije skakačke discipline, skoku u dalj sa 6.04 m, te troskoku s 12.28 m. U bacanju koplja zabilježila je rezultat od 47.37 m. Sve od navedenog su ispunjene norme za mlađe juniorsko Prvenstvo Europe.

Ženska štafeta 100-200-300-400m u sastavu: Ana Novotni, Stella Jurak, Helena Posavec i Jana Koščak zauzela je 4. mjesto s rezultatom 2:20,41.

Spomenimo i kadete Luku Leščaka, Helenu Posavec i Ivu Kostanjevec. Helena je u utrci 400 m s preponama zauzela 4. mjesto, dok je Luka u skoku s motkom završio kao peti. Iva je u bacanju diska zauzela 7. mjesto. Mateo Pongračić zauzeo je 5. mjesto u bacanju koplja (42.27m), te 20 mjesto u utrci na 100 m. Ronaldo Podvezanec istrčao je 100 m za 12.14 sekundi te zauzeo 24. mjesto, dok je u utrci na 200 m zauzeo 18. mjesto s 24.23 sekundi.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje