Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Čakovec: košarkaši zasukali rukave i uredili vanjske terene uoči početka sezone na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Na inicijativu čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini i uz sudjelovanje članova košarkaških klubova, održana je akcija čišćenje i uređenja vanjskih košarkaških terena na području grada.

Tako je sa svih terena uklonjeno smeće, obojane su konstrukcije koševa, postavljene su nove mrežice na obruče i napravljeni svi ostali sitni popravci nužni da košarkaški tereni postanu ljepša i sigurnija mjesta za sport i rekreaciju. Zahvaljujući akciji uređenja čakovečki košarkaši spremno dočekuju ljetnu sezona aktivnosti na otvorenom u okviru koje će se održati brojni kampovi za djecu, natjecateljski turniri i nezaobilazni rekreativni haklovi.

Članovi Ženskog košarkaškog kluba Radost i Veteranskog košarkaškog kluba Međimurje uredili su teren Učiteljskog fakulteta. Košarkaški klub Međimurje bio je zadužena za terena I. i II. osnovne škole. Košarkaški savez Međimurske županije i Udruga košarkaških sudaca Međimurske županije, kojima se pridružila Perutnina Ptuj Pipo, doprinijeli su uređenjem terena III. Osnovne škole. Košarkaški klub Mladost u Ivanovcu je očistio školski teren kao i onaj kod nogometnog igrališta, dok su članovi košarkaških klubova Čakovec Globetka bili vrijedni na terenima TIM-a.

Da akcija protekla u najboljem redu pobrinuli su se mali i veliki košarkaši kao i svi ostali zaljubljenici u loptanje pod obručima te predsjednik Košarkaškog saveza Međimurske županije Danijel Perčić. Zadovoljan ishodom akcije, predsjednik Perčić je u ime Saveza zahvalio gradonačelnici Cividini na potpori i klubovima na uključivanju.

– Ono što nas još očekuje je bojanje linija i tereni su spremni za prve kampove i turnir – zaključio je predsjednik županijskog Saveza Danijel Perčić.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje