Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Oduševili veterani Bilikuma petkom i juniori Fotexa

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Rekordnih 12 utakmica odigrano u subotu, četvrtog natjecateljskog dana 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Veteranski uvod od četiri utakmice pa srednji dio programa kojeg je obilježila fantastična utakmica slovenske Optike Kiraly i Fotexovih juniora sa čak 12 pogodaka (7:5 za mladost Fotexa) do super atraktivne završnice večeri, u kojoj su snage odmjerili Art Metali Junajted i Murićevi Prijatelji Pizzeria Easy pa onda Črešnjevo i već spomenuta Optika Kiraly pa imenima „nabrijani“ CB Majstori i Bednja do jakog „finala“ večeri, ŠD Remetinec – Rale.

Favoriti

U veteranskom dijelu Videoreha iz Dugog Sela opravdala je ulogu favorita, s dvije pobjede, isto su napravili i OPG Radiček Petgrad Niko-trade te Bilikumovi veterani protiv Varteks veterana, ali je zato itekako dramatično bilo u ogledu „bratskih“ ekipa, CB Bilikuma i Bilikuma petkom. Ta je utakmica pokazala svu ljepotu Zimskog prvenstva Varaždina; suprotno mišljenju većine prosječnih pratitelja da će rekreativci iz Bilikuma petkom pustiti tri boda dvostrukom finalistu Pan kupa kako bi i ove godine uzeo što bolji natjecateljski broj, ta je tekma odigrana maksimalno nadahnuto s obje strane. Stvar prestiža bila je jača od svih kalkulacija, braći Conjar, Batiniću, Vlaheku, Kneževiću i ekipi bilo je itekako u interesu „skinuti skalp“ jednom Šafariću, Kastelu, Kresingeru, Totu…. I zato – nakon što je Gavranović krajem prvog poluvremena doveo Bilikum u vodstvo – Bilikum petkom je cijelo drugo poluvrijeme napadao, u predzadnjoj minuti izjednačio golom Batinića, a onda je u zadnjoj (nakon što je Bilikum izvukao i vratara da uzme planirana tri boda) Mario Conjar pogodio i za 1:2! Na kraju je doslovno sa zvukom sirene Šafarić spašavao bod favoriziranog Bilikuma, a ogorčenje koje su pokazivali dečki iz Bilikuma petkom smatrajući da i taj gol za poravnanje nije regularan, najbolji je dokaz fair-playa s kojim su ekipe ušle u međusobnu utakmicu.

Juniori Fotexa

U završnici je odlučena i utakmica Bake iz Gojanca i zagrebačke Kustošije, Ivanušić je u 30. minuti zabio za 2:1 Zagrepčana u utakmici u kojoj je Baka po svemu zaslužila bod. U već spomenutom srazu Optike Kiraly iz Lendave i juniora Fotexa, ugodno su iznenadila braća Slaven i Neven Hlišć, pojačana Kuhtom i Kuharom u odnosu na prvu utakmicu (poraz od Črešnjeva). Fotexovci su poveli 1:0, Kiraly izjednačio, do poluvremena opet Fotex pobjegao na 3:1, Kiraly opet izjednačio, Fotex opet dignuo na 5:3, Slovenci smanjili, Fotex dvije minute prije kraja zabio za 6:4, Kiraly u predzadnjoj opet smanjio (iz spornog penala), da bi Patrik Tudjan pola minute prije kraja postavio konačnih 7:5.

Sjajnu, školsku predstavu odigrali su Art Metali Junajted protiv čvrste zagorske ekipe Prijatelji Pizzeria Easy, Sajko u prvom poluvremenu i Šimek u drugom zabili su za sigurnih 2:0. Napeto je opet bilo u ogledu Črešnjeva i Optike Kiraly, miljenik publike Črešnjeva Marko Slunjski s dva je rana pogotka odveo svoje na 2:0, ali je i Laszlo u 13. i 18. minuti zabio dva za poravnanje (2:2). Robert Punčec je četiri minute prije kraja opet dignuo publiku na noge za 3:2, a u zadnjoj minuti su još jednom Slunjski i drugi Punčec (Renato) potvrdili tri boda, s na kraju glatkih 5:2.

Majstori

CB Majstori iz Sračinca su pošteno „nabrijali“ ekipu za ovaj Pan kup. Dejan Glavica, Dario Melnjak, Petar Rog, Ivan Novoselec, višegodišnji član jedne Borussie Dortmund Domagoj Drožđek – to su samo neka imena koja su se lako (4:1) obračunala s klincima Bednje. Baš kao što je to bilo prejednostavno i u završnom srazu večeri, gdje je Rale s glatkih 6:0 pobijedio ŠD Remetinec.

Nova uzbuđenja nastavljaju se danas, po sličnom „receptu“. Tri veteranske utakmice za otvaranje pa još dvije u sredini programa od kojih posebno izdvajamo očekivano jak ogled Saluti Bau (Krapina) – VNK Ravnice (Zagreb), a onda će se u završnici večeri predstaviti dobro poznati Big Bang Team iz Zagreba, ali i Varteks Fotex protiv kučanskih Iceka. Najviše se s razlogom očekuje od ogleda Ropox – CB Majstori, a program je dobio i jednu utakmicu „bonus“, sraz Automobila Lončar i ŠD Remetinca.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje