Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Majstori predvođeni Rogom bolji od Cveka, Slunjskog i društva

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Sve je zanimljivije na 37. Zimskom prvenstvu Varaždina u malom nogometu, sve više neizvjesnih i kvalitativno sjajnih utakmica, ne nedostaje ni pravih iznenađenja.

Jedno takvo, ravno gotovo senzaciji, umalo su potpisali mladi nogometaši MNK Ljubešćice u nedjeljnom srazu s velikim Big Bang Teamom. Fantastičnom izvedbom, sa čvrstom obranom i brzim kontrama, držali su „u šahu“ proslavljenu zagrebačku momčad sve do 29 sekundi prije kraja. Poveli su golom Karla Štrige već u 4. minuti utakmice, a nije pretjerana teza da je od blamaže Zagrepčane spasio briljantni Mario Švigir na vratima, spasivši kod 0:1 bar tri-četiri čiste šanse Ljubešćana. U 21. minuti Mikulić je ipak uspio poravnati i – kad su već svi očekivali da će utakmica završiti bez pobjednika – naivno je pola minute prije kraja napravljen prekršaj na gotovo sredini terena, šesti akumulirani, a to je značilo – kazneni deseterac za Big Bang Team. Kojeg je iskusni Karamatić pretvorio u 2:1 pobjedu Big Banga.

Majstori ostali majstori

Tek nešto manji otpor Big Bangu pružili su i njihovi „stari znalci“ iz Texasa (ove se ekipe susreću već treći puta), opet je Mikulić bio dvostruki strijelac za 2:0 trijumf. Drugu najneizvjesniju utakmicu dana odigrali su varaždinski Ropox i CB Majstori iz Sračinca. Lovro Cvek, Slunjski, Marić, Kokot, Oštrek, Kolarić, Šestak s jedne strane, a Glavica, Drožđek, P. Rog, Melnjak, Novoselec i ostali s druge – utakmica puna tempa, sjajnih šansi, Ropox u igri nešto dominantniji i s čišćim prilikama, ali trijumf je otišao na stranu Majstora – Petar Rog u završnici prvog i Domagoj Drožđek dvije minute prije kraja odveli su dečke iz Sračinca do 2:0, Cvek je u zadnjoj minuti uspio tek ublažiti poraz.

Nastupio Golubar

Atraktivno je bilo i u srazu Varteks Fotexa i kučanskih Iceka & CB Sporta. Za Varteks Fotex je zaigrao i poznati Josip Golubar, uz Radića, Cvetka, Medveda, Spasića, odličnog vratara Kovačića i ostale, bilo je 3:1 – upravo je Golubar načeo Iceke na otvaranju drugog poluvremena, Spasić je efektno u padu (nakon stative Iceka na drugoj strani) iz kontre zabio za 2:0 devet minuta prije kraja, Kolarić odmah minutu potom povisio na 3:0, dok je počasni za Iceke zabio Briški u 26. minuti. 

U sjajnom su se izdanju predstavili opet veterani krapinskog Saluti Baua, efikasni su bili i Eurotransporti Kostanjevec iz Hrašćice i seniori Automobila Lončar, teže od očekivanog do bodova je došla CB Mi 2 & Baza 2 protiv mladih Slovenaca iz Zavrča.

Večeras je na rasporedu novih sedam zanimljivih utakmica, s početkom u 18 sati.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje