Povežite se s nama

Sport

Trener Nikola Goričanec: Osvojeni Kup je za sve emotivce koji vole Varteks, cilj je proći pretkolo Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

U Jalžabetu je u subotu, 11. lipnja, odigrano finale Županijskoga nogometnoga kupa između Varteksa i Bednje. Slavili su Bumbari s minimalnih 1:0.

– Nakon što su se slegle emocije, moramo biti realni. Bednja je bila kvalitetnija ekipa jer ima puno iskusnijih igrača nego mi. Mi smo započeli susret s tri juniora i jednim kadetom, a završili smo ga s četiri juniora. Bilo je jasno da će jedan gol odučiti i taj pogodak postigli smo mi – rekao je Nikola Goričanec, trener Varteksa.

Odlučujući pogodak postigao je Ivan Sabljić u 70. minuti.

Varteksu, koji je sezonu završio na 3. mjestu Lige za ostanak 3. HNL Sjever, ovo je bilo prvo finale Županijskoga kupa. S druge strane, Beletinčani, osvajači 4. HNL Čakovec – Varaždin, bili su u ulozi branitelja naslova. Varteks je tako u svom prvom finalu stigao do naslova.

– Ovo je trofej za navijače i ljude u Upravi, koji su vrlo emotivno proživjeli ovo osvajanje naslova – ističe Goričanec, bivši trener Međimurja, koji je s tim klubom prošle sezone osvojio Kup Međimurske županije.

Varteks, kao i Bednju, najesen čeka pretkolo Hrvatskoga kupa.

– Cilj Uprave je da se prođe pretkolo, čime bismo ugostili prvoligaša u šesnaestini finala. Tako bi se lijepo zaokružila cjelina. Za taj rezultat moramo se pojačati s po jednim igračem u obrani, veznom redu i napadu jer sve ekipe u pretkolu Kupa su vrlo kvalitetne – zaključio je Goričanec, koji će se od iduće sezone s Varteksom natjecati u 3. HNL Sjever, odnosno po novome u četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje