Povežite se s nama

Sport

FOTO Bojan i Jurica Vručina osvojili naslov u šestoj austrijskoj ligi: Pivo je teklo u potocima i fešta je trajala do jutra

Objavljeno:

- dana

Nogometni klub Zadrugar na polusezoni je ostao bez trenera Jurice Vručine (33) i njegovog brata Bojana (37), glavnog napadača. Oni su otišli u redove austrijskog šestoligaša SC St. Margarethen an der Raaba.

Tako se braći ispunila želja da zajedno zaigraju u istome klubu. Obojica su igrala u napadu te su odveli klub do naslova prvaka.

– Kad su nas doveli na polusezoni, to je bio cilj. Klub je bio na 3. mjestu i na kraju smo uspjeli stići do naslova – rekao je Bojan Vručina koji je postigao 10, a njegov brat Jurica 11 golova u 12 utakmica.

Kileri

– Osim što smo gotovo svaku utakmicu zabijali, imali smo isto toliko asistencija. Imamo vrlo respektabilnu ekipu, a čim smo došli odmah smo pokazali tko su gazde u ekipi. Momčad nam se podredila, a mi smo joj vraćali na najbolji način – golovima – dodao je Bojan koji je istaknuo da je razina nogometa kao u četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

– Momčadi su kao naprimjer Bednja prvak 4. HNL Čakovec – Varaždin, koja je s Osijekom igrala šesnaestinu finala Hrvatskog kupa, Nedeljanec ili Mladost iz Sv. Marije. Mi bismo se trećeligašem Podravinom igrali egal. Uvjeti su zbilja fenomenalni. Klub ima tri pomoćna terena, saunu, jacuzzi– ističe Vručina koji je karijeru započeo u Podravini iz Ludbrega i Varteksu, a igračku afirmaciju doživio je u Slaven Belupu gdje je u 149 nastupa postigla 46 pogodaka.

Kasnije je sada 37-godišnjak, koji sa suprugom vodi Adrenalinski park Vručina, igrao za njemački Duisburg, izraelski Hapoel Tel Aviv, grčki Panserraikos, mađarski Kaposvar, albansku Shkëndiju, grčku Trikalu, slovenski Rudar iz Velenja i jordanski Shabab Al-Ordon Club.

Naporno

Iako iza sebe ima respektabilnu karijeru i koliko – toliko je još uvijek fit, nije mu bilo lako.

– Oko dva sata vožnje imamo od kuće do kluba. Tjedno smo išli na jedan trening i utakmice koje su bile uglavnom petkom. Imam mnogo obveza u adrenalinskom parku, pa sam znao biti krepan, no kad nešto voliš kao što je nogomet ništa ti nije teško – dodao je Bojan.

U zadnjem kolu na spektakularan način je proslavljen naslov u šestom rangu austrijskog nogometa.

– Bilo je zbilja ekstra. Pivo je teklo u potocima, palili su se baklje, proslava se kasnije preselila u kafiće i restorane – zaključio je Vručina.

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin uz Rudeš najmanje je novca potrošio na plaće igrača u SuperSport HNL-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svakog travnja nogometna javnost dobije na uvid financijske izvještaje klubova SuperSport HNL-a za prethodnu kalendarsku godinu.

Javna objava financijskih izvještaja je obveza klubova u postupku licenciranja pri HNS-u te svakako pridonosi transparentnosti klubova, posebno prema svojim navijačima.

Svaki klub u financijskom izvještaju navodi stavke “plaće igrača”, “porezi i doprinosi – igrači” i “ostali nerazvrstani troškovi primanja igrača”. Svi iznosi su potom zbrojeni pod stavku “troškovi primanja igrača”, što uključuje dogovorene plaće te isplaćene bonuse i premije. Prilikom usporedbe klubova, koristit ćemo stavku “troškovi primanja igrača”.

Najviše na plaće igrača u 2023. godini je u tu svrhu potrošio Dinamo – 20.948.038 eura i nitko mu nije ni blizu. Hajduk je na plaće potrošio 11.995.803 eura, slijedi Osijek s 8.216.812 eura pa vodeća Rijeka koja je na plaće igrača potrošila  5.790.525 eura.

Ostali klubovi u ligi troše značajno manje novca, a među njima se ističu Istra s 2.534.845 eura i Lokomotiva s 2.373.739 eura koje su potrošili na plaće igrača. Gorica (1.562.268), Slaven (1.473.361) i Varaždin (1.411.053) troše otprilike jednako, a uvjerljivo zadnji je Rudeš (571.083) koji nije potrošio ni trećinu iznosa kao ta tri kluba, no to moramo uzeti s rezervom jer je pola godine bio drugoligaš. 

Izvor: Index

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje