Povežite se s nama

Međimurje

“Radije ću hraniti Hrvatsku, nego tuđu vojsku!“

Objavljeno:

- dana

Izjava tjedna A. Šestana:

Alojzije Šestan, vlasnik preloške tvrtke Šestan-Busch, koja dijelom svojeg proizvodnog asortimana oprema vojne i policijske postrojbe diljem svijeta, prokomentirao je najavljeno uvođenje obveznog vojnog roka riječima: “Radije ću hraniti svoju, nego tuđu vojsku!“

Naš ugledni gospodarstvenik osvrnuo se i na nedavno potpisivanje ugovora s MORH-om, napomenuvši da je tvrtka Šestan-Busch postala proizvođač hrvatsko-njemačkih kaciga još 1994. godine.

– Proizvodimo ih gotovo 25 godina i diljem svijeta smo ih prodali više od dva milijuna komada. S Hrvatskom vojskom imamo dugoročnu suradnju i dosad smo za potrebe MORH-a isporučili više od 25.000 kaciga – rekao je Šestan, dodavši kako ga raduje činjenica da je njegova tvrtka jedan od najboljih proizvođača kaciga. Zamoljen da prokomentira i trenutno stanje Oružanih snaga RH, koje će uskoro ponovno obučavati ročnike, ustvrdio je da je po njegovoj procjeni Hrvatska vojska jedna od najbolje opremljenih na svijetu. Inače, Ministarstvo obrane RH već sprema upitnike za upis u vojnu evidenciju 2017. godine. Osamnaestogodišnjaci i osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina dobit će ih na svoje kućne adrese tijekom ožujka i travnja. No, neki poduzetni područni odsjeci za poslove obrane upitnike su samoinicijativno već poslali i u srednje škole.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje