Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić (19) u Ivanca vozio pod utjecajem marihuane, a onda je policija o njemu pronašla svašta

Objavljeno:

- dana

U Ulici Akademika Ladislava Šabana u Ivancu u utorak, 12. srpnja, u 14.20 sati policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak.

On je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog ispita bilo koje kategorije. Obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu, isti je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled  uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, što je odbio.

– Također je utvrđeno da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena mu je mjera zabrane polaganja vozačkog ispita do 6. prosinca 2023. godine. Tijekom postupanja od njega je oduzeta drobilica s 0.2 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu – ističe PU varaždinska.

Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je počinio prekršaje, uz prijedlog trajnog oduzimanja. Navedeni je uhićen te je priveden u Policijsku postaju Ivanec, a potom i sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji  mu je odredio zadržavanje u trajanju do 10 dana.

 Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu do 80.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

Crna kronika

Direktor međimurske tvrtke novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

kreditna kartica plaćanje
Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 38 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak od siječnja 2019. do siječnja 2020. godine, kao direktor okrivljenog trgovačka društva s područja Međimurske županije, novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće te bankovnom karticom društva plaćao robu za osobne potrebe i podizao gotov novac koji je zadržavao za sebe čime se nepripadno okoristio za više od 185.000 kuna. Osnovano se sumnja da okrivljeni 38-godišnjak nije u poslovnoj dokumentaciji društva prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje