Povežite se s nama

Sport

Dario Melnjak: Osvajanje Kupa jedan je od najljepših trenutaka u karijeri, ove sezone smo još jači

Objavljeno:

- dana

Dario Melnjak, nogometaš iz Krkanca, bio je jedan od najboljih pojedinaca splitskog Hajduka prošle sezone.

S dva gola u finalu Hrvatskog kupa donio je Bilima toliko željeni trofej.

– To mi je bio jedan od najljepših trenutaka u karijeri, pogotovo kad vidiš koliko si ljudi razveselio. Energija, koju nam pružaju navijači s tribina, daje nam pravi nogometni doživljaj o kojem sanjaš kao dijete – ističe Dario Melnjak za Dnevnik Nove TV.

Prošle sezone hajdukovci su osvojili Kup, a sve do posljednjeg kola bili su u igri za osvajanjem titule. Je li ove sezone napokon došlo vrijeme za titulu?

– To je želja, ali nije imperativ. Svi samo, za sada, ostali na okupu, nikad ne znaš što se može dogoditi do kraja prijelaznog roka. Hoće li netko doći, otići, ali mislim da smo jači nego prošle sezone. Bolje se razumijemo na terenu, sada možemo samo nadograditi ono što imamo, a i vjerujem da hoćemo s par pojačanja – ističe Melnjak.

Više pročitajte na Gol.hr.

Sport

3. NL Sjever: Varteks u derbiju uvjerljiv protiv Podravine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteks svladali su Podravinu u županijskom derbiju u 3. NL Sjever, s uvjerljivih 3:0.

Do kraja sezone preostale su im utakmice protiv Dinama Domaćinec (doma) i Virovitica (gostovanje) te naravno veliko finale kupa, uzvat protiv Bednje, 5. lipnja na Slobodi.

Ekipa Varteks istrčala je protiv Podravine u očekivano, šarenom sastavu, bez ‘požutjelog’ kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Vareks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u papadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan…

Nastavite čitati

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje