Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Zbraja se šteta jučerašnjeg požara u Jalžabetu: Svi smo bili uplašeni!

Objavljeno:

- dana

UTVRĐUJE SE UZROK

Što je uzrokovalo požar koji je jučer iza 16 sati izbio u Domu za starije u Jalžabetu još se ne zna.

Kako doznajemo, od jutra su na terenu djelatnici policije zbog očevida. Dom za starije normalno radi, a korisnici doma, koji su jučer zbog sigurnosti evakuirani s kata ispod tavana gdje je gorjelo, jučer navečer vratili su se u svoje prostorije.   

Požar gasile jake vatrogasne snage, vatra probila krovište…

Odmah po dojavi na teren izašli vatrogasci DVD Jalžabet i DVD Kelemena, a u pomoć su ubrzo pristigli i članovi JVP Grada Varaždina s čak četiri vatrogasna vozila.

– Dojavu o požaru smo zaprimili nešto prije pola pet. Na intervenciju je otišlo 11 naših vatrogasaca koji su se natrag vratili oko pola deset, nakon što je požar uspješno ugašen, a požarište sanirano. Vatra je na dva mjesta probila krovište, no ugasili smo je prije nego je zahvatila ostatak krova – rekao je Ivica Labaš, zapovjednik JVP Grada Varaždina.

Spriječena katastrofa: da je vatra zahvatila krovište, požar bi se razbuktao i šteta bi bila ogromna

Ističe da su takvi požari vrlo komplicirani i teški te brzo gore, pa je sreća što su vatrogasci na vrijeme intervenirali.  

– Da je vatra zahvatila krovište požar bi se razbuktao, teško bi ga ugasili i šteta bi bila ogromna – rekao je Labaš.

Dodao je kako nije bilo opasnosti za ljude jer su djelatnici doma, čim su primijetili da se nešto događa na tavanu, reagirali i evakuirali korisnike s prvog kata. Jesu li uzrok požara instalacije ili što drugo u tom, novijem dijelu doma, ne želi nagađati.

– To će pokazati istraga koju obavljaju djelatici MUP-a – rekao je Labaš.

Požar u zidu, između sobe i kraja krovišta?

Od ravnatelja doma Velimira Dugandžića doznajemo da je požar izbio u zidu između sobe u kojoj su smještene dvije korisnice visokofunkcionalnog odjela doma i završetka krovišta.

– Korisnice su odmah premještene i one još nisu u sobi dok se točno ne utvrdi uzrok. Sreća da se požar dogodio u popodnevnim satima, a ne u noći jer je vatrogascima bilo dosta teško lokalizirati požar i odrediti njegov smjer – rekao je Dugandžić.

Dok je trajalo gašenje svi su korisnici bili u prizemlju.

– Bili su malo uplašeni, ali nitko nije bio u opasnosti – rekao je Dugandžić i dodao kako su tijekom noći organizirali dežurstvo.

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje